Helene Heimdal Hill i Sterner AS hos SalMar, som er en av lokasjonene hvor slammet har blitt analysert, i bakgrunnen er deres tørkeprosess, levert av Sterner. Foto: Sterner
Helene Heimdal Hill i Sterner AS hos SalMar, som er en av lokasjonene hvor slammet har blitt analysert, i bakgrunnen er deres tørkeprosess, levert av Sterner. Foto: Sterner

Tok prøver fra 8 ulike slambehandlingsanlegg. Dette er resultatet

Det medfører uriktighet at slam må tørkes på høy varme for å fjerne skadelige bakterier og stoffer, mener Helene Heimdal Hill i Sterner AS.

Publisert

Det er en kjent debatt i næringen rundt tørket slam. Er det sånn at slammet må tørkes på høy temperatur for at skadelig innhold elimineres, slik at viktige næringsstoffer også forsvinner? Nei, mener Helene Heimdal Hill i Sterner AS. 

- Forskriftene, bekreftet av Mattilsynet, sier at produktene ikke skal inneholde salmonella bakterier eller ineffektive parasittegg, og innholdet av termointolerante koliforme bakterier skal være mindre enn 2500 per gram tørrstoff, forteller hun til Kyst.no.

Hill er en del av Sterners avdeling for slambehandling, og har lang erfaring fra oppdrettsnæringen. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP