Tok prøver fra 8 ulike slambehandlingsanlegg. Dette er resultatet
Det medfører uriktighet at slam må tørkes på høy varme for å fjerne skadelige bakterier og stoffer, mener Helene Heimdal Hill i Sterner AS.
Det er en kjent debatt i næringen rundt tørket slam. Er det sånn at slammet må tørkes på høy temperatur for at skadelig innhold elimineres, slik at viktige næringsstoffer også forsvinner? Nei, mener Helene Heimdal Hill i Sterner AS.
- Forskriftene, bekreftet av Mattilsynet, sier at produktene ikke skal inneholde salmonella bakterier eller ineffektive parasittegg, og innholdet av termointolerante koliforme bakterier skal være mindre enn 2500 per gram tørrstoff, forteller hun til Kyst.no.
Hill er en del av Sterners avdeling for slambehandling, og har lang erfaring fra oppdrettsnæringen.
Kyst.no Pluss Personlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
199,-
per måned
KJØP
Kyst.no Pluss Årlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
2189,-
per år
KJØP
Kyst.no Pluss bedrift
Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.
2189,-
per år
KJØP