Sletta Verft har hele ni fartøy til havbruksnæringen under bygging og jobber for tiden med å inngå flere kontrakter for neste år. Foto:

Stor havbruksaktivitet på Sletta Verft

Sletta Verft opplyser at de har kontrakt på ni havbruksfartøy som skal leveres i løpet av 2018 og 2019. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Verftssjef Kåre Sletta sier til Kyst.no at de har mye aktivitet på verftet. 

- Hvor mange fartøy har dere under bygging og kontrakt? 

- Jeg må faktisk inn å telle hvor mange fartøy vi har inne under bygging. Vent litt. 

Etter en kjapp telling og gjennomgang kommer verftssjefen frem til at de har ni nybygg som skal leveres i løpet av vinteren 2018 og i løpet av 2019.  

Kåre Sletta, verftssjef på Sletta Verft sier de har mange båter inne for utrusting for havbruksnæring. Klikk for større bilde. Foto: Sletta Verft.

 – Vi har nylig levert fartøyet «Buholmen» til Salmar Farming, og har også to nye fartøy som også skal leveres til samme oppdrettsselskap. Fartøyene er en 8-metring som skal leveres i november og en 15-metring i slutten av januar neste år. 

I tillegg forteller Sletta at de har en 25-metring som skal leveres til jul til Frøy Akvaressurs, samt en 13-metring som skal leveres til Lerøy Aurora, en 11,5 metring til Norgeskjell, og en 19-metring til Bjørøya. 

De tre sistnevnte skal alle leveres mars neste år.  

- Men jeg er ikke ferdig enda, sier Sletta og ler. 

- Vi har også levering av en 25 metring som skal leveres til Nova Sea i juni. Samt enda ett fartøy til Akva Ressurs til neste år, som er en 20-metring som skal være klar september 2019. 

Tilslutt påpeker han at de også har en 15-metring Frøy Akvaservice som også skal leveres i september 2019.

Flere kontrakter på gang

Vertssjefen opplyser at de nå jobber med å få på plass enda flere nye kontrakter.

- Vi er veldig fornøyd med å ha inne så mange ordrer, og etterpørselen i 2018 har vært kjempe bra. Så vi ser lyst på 2019. Vi får bare håpe etterspørselen i havbruksbransjen fortsetter, sier han. 

Selskapet har også planer om å bygge ut kaiområdet for å få mer plass, og dette skal ifølge Sletta stå klart til våren neste år.