Både Søvtrans Chile, lokale myndigheter og lakseoppdettere bidro til å redde en barneskole i Chile. Foto: Loreto Appel.

Sølvtrans støtter lokalmiljø i Chile

Sølvtrans Chile har sammen med den lokale marinemyndighetene i Cochamo, sponset og utført flere jobber for å forbedre infrastruktur i barneskolen i regionen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skolen er lokalisert i nærheten av laksenæringen, og i disse tider hvor næringen ikke har klart å opprettholde et godt omdømme blant lokalbefolkningen, er slike tiltak en positiv motfaktor. Under nyåpningen av skolen var elevene sammen med sine foreldre på stedet, sammen med lokale myndigheter og personell fra Sølvtrans og den chilenske lakseprodusenten Caleta Bay.

Det var en storstilt nyåpning av barneskolen. Foto: Loreto Appel.

Daglig leder i Sølvtrans Chile, Victor Vargas, var spesielt fornøyd med at dette er et initiativ som samlet både et privat selskap, myndigheter og ikke minst innbyggerne selv.

- Ofte blir ikke løftene oppfylt, men vi har satt oss som politikk å komme det lokale samfunnet til hjelp og integrere innbyggere selv i slike aktiviteter. Da blir resultatet et bidrag for de som virkelig trenger hjelp, de som er mest isolerte, sier Vargas til salmonexpert.cl.

-  Vi er et relativt nytt selskap i regionen, og vi representerer et internasjonalt firma som har vært mange år i oppdrettsnæringen og vi glemmer aldri vårt samfunnsansvar, legger han til mens han også utfordrer andre selskaper til å ta ansvar.

For lederen betyr det mye at de kunne samarbeide også med marinen i dette prosjektet. I 1916 var det personell fra den basen som utførte redningen av forliste engelsk ekspedisjonen til Antarktis Ernest Shackleton. Nå ville de feire 100 år siden av den modige aksjonen var «redningen» for barneskolen» i Cochamo.