Bilde tatt av Robin og Roger i forbindelse med sykkelturen til Robin langs kysten av Norge. Med på bildet er også Rogers søster Sonja. Foto: Sølvtrans

Roger Halsebakk overlater roret til Robin Halsebakk

Generasjonsskifte i Sølvtrans. Robin Halsebakk tar over som daglig leder etter Roger Halsebakk. 

Publisert Sist oppdatert

Robin Halsebakk har tiltrådt som daglig leder i brønnbåtselskapet Sølvtrans i Ålesund. Selskapet, som i sin tid ble etablert i 1986 av Roger Halsebakk og 3 andre (disse 3 ble kjøpt ut i starten av 1990). Roger Halsebakk gikk videre alene og bygget selskapets første nybygg hos Aas Mekaniske, hvor selskapet nå har bygget flere titalls båter. 

Underveis har det blitt etablert brønnbåt virksomhet i alle større marked i verden der det produseres atlantisk laks. 

- Tiden var nå inne for at Robin Halsebakk skulle overta som daglig leder i selskapet, og han får jobben fordi han har vist seg verdig til å gjøre jobben som skal til. Han har gjennom sitt årelange arbeid innen ulike fagområder bevist at han virkelig kan ta dette selskapet videre, der kravene til forståelse av generell drift, tekniske kunnskaper, innovasjon, fiskevelferd og biosikkerhet fortsatt skal stå i fremste rekke for selskapets drift, sier Roger Halsebakk.

- Jeg skal selvfølgelig ikke trekke meg ut av Sølvtrans. Sølvtrans er fortsatt den største investeringen til Ronja Capital II, men går over i rollen som styreformann i stedet.

- I tillegg skal jeg bruke mer tid på våre investeringer som gjøres innenfor vårt investeringselskap Ronja Capital II, fortsetter Roger Halsebakk. 

Roger Halsebakk tiltrer som styreformann, og takker Anders Hvide for samarbeidet og tiden han har vært styreformann fra 2011.

Tatt gradvise steg

Robin Halsebakk er utdannet innen økonomi. Han tok en bachelor ved Trondheim Økonomiske høgskole innen økonomi og administrasjon, før han tok en master innen finans ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Robin Halsebakk skjønte tidlig at dersom han skulle jobbe i familiebedriften så måtte han sette seg grundig inn i brønnbåtbransjen og forstå hvordan markedet fungerer. Derfor mønstret han på som matros, ved skolefri, på flere av selskapets brønnbåter i perioden 2011-2015. På denne måten fikk han en inngående kjennskap til hvordan en brønnbåt operer.

Senere ble han forretningsutvikler/trainee i perioden 2015-2016. 

I perioden 2026-2018 jobbet han som logistikk ansvarlig i selskapet, før har ble markedsansvarlig i perioden 2018-2019.

I 2019 ble Robin Halsebakk operasjonssjef/viseadministrerende i selskapet. Dette er en stilling han har hatt frem til han nå ble ansatt som daglig leder (CEO)

- Jeg er stolt over å få videreføre det Roger har bygd stein på stein gjennom snart 35 år. Sølvtrans er verdensledende innenfor frakt av levende fisk, og det skal vi fortsette å være. Jeg gleder meg til å ta dette veldrevne selskapet videre etter den samme lesten som Roger Halsebakk har stått i bresjen for i flere tiår. Vi har over tid bygget et utrolig godt lag både på land og sjø, som sammen skal ta dette laget videre med den kulturen som er godt innarbeidet i organisasjonen. Vi som selskap setter alltid fiskehelse og biosikkerhet først når vi skal utføre våre operasjoner. I tillegg medvirker vi til betydelig innovasjon og lokal verdiskaping gjennom vår virksomhet. Dette skal vi fortsette med gjennom vårt svært ambisiøse nybyggingsprogram, der det skal bygges 20 nye brønnbåter innen utgangen av 2025, sier Robin Halsebakk.

- Det er mange familier som er tilknyttet selskapet enten gjennom det å være ansatt, leverandører, arbeidere på verftene, våre kunder etc. Dette er et samfunnsansvar vi tar på høyeste alvor, og jeg gleder meg til å lede dette selskapet fremover.