Fra venstre: Daglig leder Gustave Brun-Lie, Øyvind Johannes Hansen i Nofima og driftssjef Leif-Ronny Rætta inne på slakteriet på Averøy. Foto: Ole Andreas Drønen

Statt Torsk inngår avtale verdt 70 millioner

- Selv om vi aldri kommer til å bli fornøyd på pris, representerer avtalen en god økning i forhold til fjorårets prisoppnåelse, sier Gustave Brun-Lie, daglig leder i Statt Torsk.

Statt Torsk har inngått en avtale om salg av torsk som løper i 12 måneder fra september. Med avtalen vil ca 1.600 tonn(WFE) av igangsatt produksjon være solgt.

Det skriver selskapet i en børsmelding.

En god økning

Forventet verdi på avtalen for selskapet er ca 70 millioner norske kroner.

Slakting av oppdrettstorsk på Averøy.

- For Statt Torsk er det en vesentlig avtale med en kunde som allerede kjenner selskapet og vår torsk. Det er bra for både selskapet og vår nye næring å få bekreftelse på kvaliteten på oppdrettstorsk, spesielt med en kunde som er kjent for å sette store krav til både fiskeprodukter og sine leverandørers kvaliteter, skriver de.

- Selv om vi aldri kommer til å bli fornøyd på pris, representerer avtalen en god økning i forhold til fjorårets prisoppnåelse. Tryggheten som følger en avtale med slik kunde er også viktig for selskapet i urolige tider. Nå ser vi resultatet av omlegging av produksjonssykluser fra 18 til 30 måneder, sier Gustave Brun-Lie, daglig leder i selskapet.

Avtalen vil innebære to ukentlige leveranser og tilsvarer rundt 30 % av selskapets igangsatte og forventede produksjon. Statt Torsk ASA inngikk nylig en avtale for finansiering på 35 millioner for oppbygging av varebeholdning, for å kunne gjennomføre ukentlige leveranser av torsk fra september 2022.