Her slakter de 150 tonn oppdrettstorsk
Etter ti år i dvale, har troen på torskeoppdrett nok en gang begynt å manifestere seg i havbruksnæringen. Oppdrett av torsk er på vei tilbake, med blant annet bedre kontroll av biologien, og ikke minst bedre priser.
Når man snakker om torskeoppdrett, er det mange i næringen som rynker på nesen. For 10 år siden fulgte nemlig torsken Murphys lov slavisk. Det meste som kunne gå galt, gjorde nettopp det. Torsken, eller «havets Houdini» som den også ble kalt, prøvde ustanselig å rømme, og biologien var ikke klar for den veksten det ble lagt opp til. En høy dødelighet og større svinn enn forventet skremte bort de fleste. På toppen av dette var det god bestand av villtorsk i Barentshavet.
Nå er tidene derimot forandret. Nofima gav aldri opp torsken, og fortsatte å avle den frem til det som i dag er fjerde generasjon oppdrettstorsk. Det har gitt en mer robust fisk. Vi ble med Statt Torsk på slakting av 150 tonn oppdrettstorsk på Averøy utenfor Kristiansund. Fisken har nå rukket å bli opp mot 3,8 kg, og sendes av gårde til Sør-Europa så snart den er ferdig slaktet og pakket i kasser med is.
Avgjørende med Nofima
Kyst.no Pluss Personlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
199,-
per måned
KJØP
Kyst.no Pluss Årlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
2189,-
per år
KJØP
Kyst.no Pluss bedrift
Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.
2189,-
per år
KJØP