Se video fra Åpen Dag på Steinvik Fiskefarm Visningssenter i fjor. Video: Steinvik Fiskefarm Visningssenter

Steinvik Fiskefarm: - En fryd å vise fram oppdrettsnæringen

Niende år på rad skal Steinvik Fiskefarm arrangere åpen dag, og de forventer over 1000 besøkende på kommende lørdag, forteller leder for visninssenteret, Anne Karin Vassbotten stolt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Steinvik jobber for fullt for å få på plass de siste detaljene før “Åpen dag” braker løs på Eikefjorden i Sogn og Fjordane den kommende lørdag.

- Det er spesielt arbeidskrevende de to siste ukene før arrangementet, forteller leder for Steinvik Fiskefarm Visningssenter Anne Karin Vassbotten til Kyst.no. 

Arrangementet er gratis og åpen for alle. 

Gjentar suksess 

Anne Karin Vassbotten, leder for Steinvik Fiskefarm Visningssenter, gleder seg til å åpne dørene for besøkende niende gang på rad. Foto: Steinvik Fiskefarm Visningssenter.

Åpen dag har vært arrangert i ni år helt siden 2011, da Steinvik Fiskefarm Visningssenter var en av de første som fikk visningstillatelse. Ifølge Vassbotten har de et par tusen besøkende per år, både lokalbefolkning og turister, men på selve åpen-dag-arrangementet regner de med å få over 1000 gjester. Dette viser tallene fra i fjor. 

På denne dagen kjører Steinvik en fast program med blant annet omvisning på oppdrettsanlegget, båtturer med arbeidsbåter, fiskekonkurranser for barn, akvarium med rognkjeks, salg av egenprodusert grillet laks og utstilling fra oppdrettsnæringen med quiz.

- Men vi må jo ha noe nytt hvert år, og vi går ikke helt ut med det i starten. Det må jo være litt spenning. Jeg kan fortelle deg at vi skal ha en ny 24 meter lang arbeidsbåt som også skal døpes, men jeg kan ikke si hvilken båt det er, sier Vassbotten.

Utstilling og dåp av arbeidsbåt var spesielt populært i fjor, da alle jenter i alderen 10-18 kunne melde seg på for å være gudmor og få mulighet til å døpe båten.

- Vi fikk en lang liste, og så vant en jente på 10 år. Hun leste tale som vi skrev på forhånd, og fikk en kjempefin presang, presiserer Vassbotten.

Båtturer er en av de mest populære aktivitetene på åpen dag. Her er et bilde fra i fjor. Foto: Steinvik Fiskefarm Visningssenter

12-kilos torsk og båtturer

Til tross for at det er mange som glad i å se arbeidsbåter, er det enda flere som liker å kjøre i dem. Vassbotten forteller engasjert at båtturer til anlegget og rundt den nærmeste øyen er spesielt likt av besøkende.

- Desidert mest populær aktivitet er å kjøre i Polasirkel båtene våre, det går i et bankende kjør hele dagen. Båten kan ta ni personer om gangen, og det står alltid en lang kø med folk som vil være med.

Utenom det er ungene spesielt glad i å se rognkjeks i akvariet og være med på en fiskekonkurranse.

- Det siste året har vi hatt 200-300 som har deltatt, og de får alltid torsk, sei eller annen type fisk. I fjor var det en som fikk torsk på 12 kilo! forteller Vassbotten.

Glad for å se blide fjes

Åpen dag er lagt opp til som et arrangement for hele familien, der både store og små kan delta. Vassbotten påpeker at hun er veldig opptatt av at det skal være aktiviteter som passer for alle målgrupper.  

- Jeg gleder meg til å se alle de glade folkene og de blide fjesene, de er så fornøyde når de spiser den gode laksen, får være med på aktiviteter og får kjekke premier. Det er en fryd å se at alle fra babyer til gamle folk kommer her til vårt lokalt miljø, og vise fram den vakre plassen vår og selvfølgelig oppdrettsnæringen, sier hun avslutningsvis.