Markeringen av byggestarte for Wenberg Innovation Park gikk av stabelen 25. april. F.v. Ø. Wenberg, Blix, G. Wenberg, ordfører Berg, Breivik. Foto Salten Aqua

Markerte byggestart for Wenberg Innovation Park

25. april kunne Geir Wenberg og Wenberg Fiskeoppdrett markere byggestarten for nye Wenberg Innovation Park. Det første bygget blir Nord-Norges første BREEAM-sertifiserte industribygg. Ordfører i Fauske Kommune, Marlen Rendall Berg, fikk æren av å legge den første grunnsteinen.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 25. april kunne Geir Wenberg og Wenberg Fiskeoppdrett AS markere byggestarten for nye Wenberg Innovation Park. Første leietaker er Stingray Marine Solutions, som skal flytte inn i Nord-Norges første BREEAM-sertifiserte industribygg ved utgangen av året.

- BREEAM-sertifiseringen er verdens ledende miljøklassifiseringsstandard for bygg, og vi ønsker å sende et signal ut til omverden. Wenberg Innovation Park skal være fremtidsrettet, og vi ønsker oss bedrifter som tenker langsiktig og grønt, forteller Geir Wenberg, styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett i en pressemelding. 

Indira AS, med Robert Blix i spissen, er prosjektleder for det nye bygget som Stingray Marine Solutions skal leie. Etter planen skal det være innflyttingsklart ved utgangen av året. Hovedentreprenøren Moldjord Bygg og Anlegg AS har fått klare retningslinjer fra byggherren: bruk lokale entreprenører.

- Vi har prosjektledelsen for det nye bygget og en slags miljøsertifiseringsrolle. Vi ser jo at for flere lokale entreprenører er dette det første møtet med BREEAM-sertifiseringen, og som erfaring tror vi dette er viktig å ha med seg i kommende år, forteller Robert Blix.

Stingray Marine Solutions er første leietaker i bygget som er under oppføring. Selskapet har i dag snart 100 ansatte, og ser for seg at minst 15 flere nyansatte skal ha arbeidssted i Wenberg Innovation Park på Fauske i Nordland.

Ordfører la første stein

Den første «byggesteinen» traff jorda på ettermiddagen, med ordføreren i Fauske kommune, Marlen Rendall Berg, som kranfører. Grunnsteinen til det nye bygget er en metallkasse med glasslokk, som inneholder historiske minner knyttet til oppstarten til Wenberg Innovation Park. Ordfører Marlen Rendall Berg, legger ikke skjul på hva investering betyr for lokalsamfunnet.

- Innovasjonsparken blir et veldig viktig tilskudd her på Fauske og i hele regionen. Vi ser for oss at dette blir en «kunnskapshub» som ivaretar den positive utviklinga til havbruksnæringen. Vi retter en stor takk til brødrene Geir Wenberg og Ørjan Wenberg for deres personlige engasjement i lokalsamfunnet, sier ordfører Marlen Rendall Berg i åpningstalen.

Med varme ord fra ordføreren, bemerker Geir Wenberg at prosjektet ikke hadde vært mulig uten et godt samarbeid med kommunen.

- Fauske kommune har vært helt super å samarbeide med. De har hjulpet oss mye, og med deres hjelp har vi nå lagt planer for en egen sykkelvei til innovasjonsparken, god belysning og nye avkjørsler til de ulike områdene rundt oss, avslutter Geir Wenberg.