Det er meldt om en ny storm/orkan som skal komme på fredag og denne gangen er varslingen gått opp et hakk til oransje nivå - det nest øverste farenivået. Illustrasjonsfoto: Akva Group

Storm gav lite skader på anlegg, men nytt uvær er på vei

Hittil er meldt om lite skader eller hendelser fra merdkanten, etter stormen som herjet på Vestlandet onsdag.   

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Stormen i går kveld og natt herjet i fjellet og langs kysten av Vestlandet. Uværet har gitt mange beboere på Vestlandet strømproblemer, og det ser hitil ut som om oppdrettsanleggene har sluppet unna stormens herjinger. Flere veier er derimot blitt stengt som følge av ras, og flere tre har veltet ned i veiene.  

Kommunikasjonsrådgiver Vegard Oen Hatten i Fiskeridirektoratet sier til Kyst.no at de så langt har ikke mottat noen varslinger.

- Det er ingenting som er registrert av hendelser eller skader på oppdrettsanlegg, forteller han.

God forberedt

Oppdrettselskapet Erko Seafood har flere lokaliteter i området der stormen herjet onsdag, og driftssjef Alf Vidar Skår sier til Kyst.no at de har rutinerte arbeidere på merdkanten som har vært borti dårlig vær før, og vet hvilke oppgaver de skal gjøre i forkant av stormer. 

- Vi har som vanlig prosedyre sikret alle løse gjenstander på merdkanten, samt tatt vekk alle fartøy på anlegga. De ansatte vet hva de skal gjøre og har utført de prosedyrene vi pleier å gjøre i forkant av ruskevær. Vi gjør nå undersøkelser på alle anlegg, men hittil er det ingenting som typer på skader eller noe slikt, sier driftssjefen. 

Han påpeker at han i forkant av stormen i går hadde kontakt med alle driftslederne på anleggene, som fikk instrukser om oppgaver de skal gjøre på merdkanten, som de igjen forteller videre til de ansatte. 

Oppdrettsselskapet Sulefisk sier i en oppdatering på sosiale medier at etter mandagens notutsett på Kråkenes har dagene på Sulefisk gått med til kontroll og sikring i forkant av uværet som er på vei innover dem.

Enda en storm på vei

Det er meldt om en ny storm/orkan som skal komme på fredag og denne gangen er varslingen gått opp et hakk til oransje nivå - det nest øverste farenivået. Vindkastene det blir varslet om på fredag kommer i en styrke på 30–40 meter per sekund. Det tilsvarer en hastighet på mellom 108 og 144 kilometer i timen, melder yr.no.

Vinden treffer først Rogaland og Sørlandet før den beveger seg innover fjellet og østover. Først kommer vindkastene fra sørvest, men når lavtrykkssenteret har passert snur vinden.

Se oppdatert Bølgevarsel på Barentswatch sin side.

Under ser du en Twitter melding YR.no la ut om onsdagens uvær.