Torgeir Knag Fylkesnes er nestleder i SV. Han lanseres som mulig ny fiskeri- og sjømatminister. Foto: SV

Lanseres som mulig ny fiskeriminister

Det kan bli store forandringer i havbrukspolitikken dersom det blir et regjeringsskifte. Nå er en ny kandidat foreslått til jobben som fiskeri- og sjømatminister.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kan det bli regjeringsskifte i Norge. TV2 har snakket med tidligere Ap-rådgiver Jan-Erik Larsen om hvem han tror kan bli Støres statsråder, dersom det skulle bli regjeringsskifte på mandag. 

Larsen var statssekretær ved Statsministerens kontor i to perioder. Både under Jens Stoltenbergs første regjering i 2000-2001 og i hans andre regjering mellom 2008-2009.

Han hjalp Stoltenberg da han skulle legge sine statsrådskabaler, og var en av hans aller mest betrodde rådgivere.

- Vanskelig å overse

Jan-Erik Larsen mener Torgeir Knag Fylkesnes, nestleder i SV kan få rollen som fiskeri- og sjømatminister dersom det skulle bli regjeringsskifte.

- Kanskje en overraskelse for mange at SV får et departement som Ap tradisjonelt har holdt i. Han er veldig opptatt av fiskeripolitikk og vanskelig å overse på denne posten, sier Larsen til avisen.

SV har blant annet et punkt i sitt partiprogram om at de vil fase ut dagens bruk av rensefisk, samt utvide trafikklyssystemet. Les mer om hva partiet mener om havbruk her.

Fylkesnes ble valg som nestleder av SV på SVs landsmøte i 2019. Han har sittet på stortinget for Troms Fylke siden 2013 og er førstekandidat for Troms valgkrets til stortingvalget 2021.