Ingeniørene på PartnerPlast har utviklet en spesialbøye for tareoppdrett.
Ingeniørene på PartnerPlast har utviklet en spesialbøye for tareoppdrett.

Unik bøye designet for tareoppdrett

PartnerPlast har i nært samarbeid med Arctic Seaweed utviklet en spesialbøye for tareindustrien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Arctic Seaweed er et selskap med fokus på utvikling av løsninger og teknologi som muliggjør bærekraftig tareoppdrett i industriell skala i arktiske og vestlige regioner, det kommer frem i en pressemelding. 

- PartnerPlast er en kjent leverandør av toppmoderne bøyesystemer for havbruksnæringen. Det var derfor åpenbart for oss å samarbeide med dem for å utvikle spesialiserte løsninger for vår tareoppdrett, sier Kim Kristensen, administrerende direktør i Arctic Seaweed.

Verdifullt samarbeid

Han er veldig fornøyd med resultatet av samarbeidet så langt.

- Vi ga ingeniørene hos PartnerPlast en utfordring, og de grep raskt konseptet og fulgte raskt utviklingen av en spesialbøye tilpasset våre spesifikke behov. Bøyene vil bli testet i felt den kommende sesongen, og erfaringer vil bli implementert i ytterligere designoptimaliseringer.

Den nye bøyen, Activa Seaweed Booy, er en integrert og kritisk del av Arctic Seaweeds nedsenkede oppdrettssystem. Det vil tillate dem å distribuere og høste fra oppdrettsmodulene på en trygg, rask og effektiv måte.

Fremtidsrettede selskaper

PartnerPlast opplever et økende antall forespørsler om utvikling av nye produkter og løsninger.

- Vi streber etter å finne innovative løsninger som løser kundenes utfordringer og gjør dem klare til å møte fremtiden. Samarbeidet med Arctic Seaweed har vært inspirerende og spennende, sier Trond Elstad, leder for Business Aquaculture hos PartnerPlast.

- Arctic Seaweed er et fremtidsrettet selskap som er i forkant av utviklingen av en ny og viktig industri. PartnerPlast vil selvfølgelig være en del av dette. Vi vil helt sikkert fortsette samarbeidet med PartnerPlast i fremtiden, sier Kristensen.