Sånn vil det ikke se ut i år. Nå jobbes det for å overføre Tekmar-konseptet til en digital plattform. Foto: Kyst.no

Tekmar blir digital

- Konferansen Tekmar skal i år arrangeres for 18. gang. ​Vi har fulgt tett med på utviklingen i «Corona-situasjonen», og har to måneder før avgang, som følge av usikkerheten, konkludert med at årets konferanse skal gjennomføres digitalt, som en en-dags konferanse. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det skriver arrangørene i en pressemelding.

- Steget inn i et digitalt format tar vi som er utfordring, og vi håper vi så langt som mulig kan ta med oss de beste kvaliteter fra Tekmar. Likefult, så vil det ikke være mulig å løfte konseptet i sin helhet over på en digital løsning, men vi arbeider for å finne et format som vil gi deltagerne både økt kunnskap og innsikt om viktige tema i laksenæringen, skriver prosjektleder for konferansen Leif Magne Sunde i en pressemelding.

Konferansen går digitalt av stabelen tirsdag 1.desember 2020. 

Programet for årets konferanse, vil når det er klar bli gjort tilgjengelig på www.tekmar.no, og det vil også i nær framtid bli åpnet for påmelding til konferansen.

Hovedfokuset til Tekmar er ifølge arrangørene å være arenaen der norsk lakseoppdrettsnæring drøfter dagens utfordringer og morgendagens løsninger relatert til teknologi og drift/operasjon av sjøbaserte anlegg, og legger premisser for nasjonale FoU-strategier. Konferansen har senere år samlet 350 – 400 deltagere, hvorav 80% fra industri, med hovedfokus på sjøbasert lakseoppdrett.

- Vi har tro på at en endags digital konferanse, vil kunne samle enda flere deltagere, sier Sunde.

Han forteller videre at årets Tekmar vil ha med seg elementer fra den fysiske konferansen, men samtidig så vil en digital utgave både gi begrensninger, men også muligheter.

- Kjernen i konferansen er som alltid tidsaktuelle presentasjoner, og vi utforsker mulighetene som ligger i å få til diskusjoner og dialog m.v.

De senere års Tekmar har også hatt et utstillingsareal i mingleområdet. Det arbeides også med alternative muligheter for selskaper og andre til å profilere seg tilknyttet konferansen. 

Dersom folk har innspill til konferansen kan disse formidlet enten til Leif Magne Sunde (leif.m.sunde@sintef.no) eller Kari-Anne Ofstad (kari-anne.ofstad@sintef.no).