Den populære konferansen blir i år arrangert for 17 gang. Foto: Kyst.no

Tekmar i gang for 17 gang

Årets tema på den populære konferansen i Trondheim er miljø, og digitale innovasjoner i merden. Det er 340 gjester på plass under konferansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Laksekonferansen Tekmar ble i dag sparket i gang med tittelen «Samspill med laksen – miljø og digitale innovasjoner i merden for verden».

Miljø og digitalisering

Årets konferanse er den 17. i rekken og går over to dager i Trondheim. Det skal holdes foredrag som spenner ut fra dagens utfordringer og morgendagens løsninger innen sjøbasert lakseoppdrett.

- Hvilke kritiske spørsmål bør vi stille til næringens miljømessige utvikling? Hva slags løsninger inngår i morgendagens produksjonskjede for laks? Kan vi forberede oss på algesituasjoner med eksisterende teknologier, eller har nye produksjonskonsepter fått styrket sin posisjon som løsninger? Det digitaliseres på kryss og tvers, men gjør vi det på riktig måte, eller må vi opp en divisjon?, er spørsmål som skal dekkes under konferansen. 

Forskningsleder Leif Magne Sunde, Sintef Ocean/prosjektleder Tekmar under Tekmar 2019. Foto: Kyst.no

Spørsmålene er mange, og noen av svarene skal forhåpentligvis bli belyst i løpet av de to dagene.  

Egen konferanseapp

Nytt av året er at Tekmar har en app som har blitt gjort tilgjengelig for deltagerne via e-post og SMS. Der vil det være tilgang til bl.a. siste versjon av program, foredragsholdere med mer. 

Kyst.no er på plass for å dekke konferansen, og dersom du også er her, kan du ta med deg siste utgave av Norsk Fiskeoppdrett som ligger tilgjengelig i konferansesalen på hotellet.