TEKSET utsettes fra februar til mai 2022.

TEKSET utsettes fra februar til mai 2022

Teknologikonferansen TEKSET 2022 utsettes fra 15-16. februar til 4-5. mai 2022.

Publisert Sist oppdatert

– De gjeldende nasjonale retningslinjene for arrangementer gjør det nødvendig å utsette TEKSET 2022, sier prosjektleder Øyvind Hilmarsen i SINTEF Ocean i en pressemelding.

Ny dato er onsdag og torsdag 4-5. mai 2022 på Clarion Hotel & Congress i Trondheim. 

- Vi ønsker å gjennomføre TEKSET som en fysisk konferanse. Det er ikke mulig under gjeldende regler. På grunn av stor usikkerhet rundt hvilke regler som vil gjelde utover vinteren, har arrangørene av TEKSET besluttet å utsette konferansen til mai. Vi håper situasjonen har bedret seg til da og at arrangementet vil la seg gjennomføre på vanlig måte, sier han. 

Dødelighet i settefiskfasen og sjøfasen er for høy, selv om det stadig settes nye produksjonsrekorder for laks. Programmet for TEKSET 2022 vil handle om hvordan settefiskfasen kan bidra til bedre fiskevelferd og en mer robust smolt, slik at dødelighet i verdikjeden kan reduseres.

På TEKSET 2022 vil du få presentert nye teknologiske løsninger i settefiskproduksjonen. I tillegg vil du få ny kunnskap om biologiske grenser for settefiskproduksjonen, kvalitet på rogn og temperatur i produksjonen. Det vil bli innlegg om nye digitale løsninger for å spore fiskens prestasjoner gjennom verdikjeden og knytte produksjon på land og i sjø sammen, kommer det frem.