Det har vært rekordproduksjon av torskeyngelen til Havlandet. Foto: Photoevent
Det har vært rekordproduksjon av torskeyngelen til Havlandet. Foto: Photoevent

Havlandet har levert 31 vogntog med torskeyngel

Havlandet har nå levert 7. generasjon torskeyngel. Årets arbeid ga nok en produksjonsrekord for Florøselskapet, med overkant av 6 millioner yngel levert til 4 ulike kunder. 

Publisert

Havlandet har gjennom sin erfaring med landbasert oppdrett av torsk, produsert en torskeyngel med høy overlevelse og god kvalitet, ifølge selskapet selv. Gjennom kontinuerlig forbedring av yngelprotokoller og genetikk fortsetter torskeyngelen til Havlandet å videreutvikles.

- For hver produksjon forbereder vi overlevelsesgraden, og stadig større overlevelse må være den beste indikasjon på bedre kvalitet og fiskehelse. Vi har heller aldri levert så mange torskeyngel i én batch som i år, forteller daglig leder Halvard Hovland.

Nytt anlegg til høsten

Totalt har 31 vogntog med Havlandet torskeyngel på 1,5 - 3 gram kjørt av gårde til videre påvekst. Med årets rekordproduksjon fikk selskapet mulighet å levere yngel til fire forskjellige kunder, mot fjorårets to. 

Team Havlandet leverer solide resultat. Foto: Karen Nilsen.
Team Havlandet leverer solide resultat. Foto: Karen Nilsen.

- Dette er siste produksjon i gammelt anlegg og neste høsts produksjon vil foregå i anlegg under oppføring. Når nytt anlegg er i drift fra høst 2022, vil vi i enda større grad imøtekomme den stadig økende etterspørselen etter høykvalitets torskeyngel.

- I år tar vi torskeproduksjonen til nye høyder, og leverer til nye markeder. Jeg er så stolt av mine medarbeidere som for hvert år leverer torsk som presterer bedre, vokser raskere og stortrives i karene, forteller Hovland avslutningsvis.