Illustrasjonsfoto: Oppdrettsanlegg i Troms.

Marine Harvest kan tape lokalitetskamp

Nord Senja Laks, Nor Seafood og Wilsgård Fiskeoppdrett ser ut til å kunne «danke ut» Marine Harvest i kampen om lokaliteter i Karlsøy kommune.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Avisen iTromsø skriver at fylkesråd for næring, Willy Ørnebakk, går inn for å tildele lokalitet Lubben i Karlsøy til Nord Senja Laks og Wilsgård Fiskeoppdrett, som planlegger samdrift av lokaliteten.

Den andre lokaliteten Korsneset/Odinbakken, foreslår han blir tildelt Nor Seafood som eies av Wilsgård Fiskeoppdrett og NRS.

Overnevnte selskap ønsker å etablere grønne konsesjoner og Ørnebakk mener ifølge avisen at de nevnte selskapene har mer behov for lokalitetene enn den andre søkeren, som er Marine Harvest.

Les også: Svært få grønne konsesjoner i drift i nord

Eivind Nævdal-Bolstad, kommunikasjonssjef i Marine Harvest. Foto: CF Wesenberg.

- Avventer endelig behandling

Det har lenge vært en kamp om lokalitetene i området og på spørsmål om hva Marine Harvest tenker om saken slik den fremstår, understreker de at de ønsker oppdrett i kommunen.

Les også: Kjemper om lokalitetene i Troms

- Lokalitetene vi har søkt om har naturgitte forhold for havbruk, og en tildeling til oss ville styrket vår fleksibilitet i regionen. Vi har også avholdt folkemøte i samarbeid med kommunen, hvor vi presenterte hvordan vi ønsker å drive oppdrett i kommunen. Vi avventer nå endelig behandling av søknadene, sier Eivind Nævdal-Bolstad, kommunikasjonssjef i Marine Harvest i en kommentar til kyst.no.

En nylig gjennomført kystsoneplanprosess i Troms har ført til at planlagte oppdrettslokaliteter har økt med nærmere 40 i fylkets 23 kystkommuner.

Tidligere opplyste Fylkeskommunen at nærmere 60 søknader er til behandling og avventer avgjørelse hos forvaltningsmyndighetene i Troms. Dette er nesten dobbelt så mange som antallet søknader som fylkeskommunen behandlet i hele 2014.

Lokalitetssøknadene for Korsneset/Odinbakke og Lubben skal ifølge iTromsø opp til behandling i fylkesrådet i Troms tirsdag.