Alexander Hillman blir ny økonomisjef. Foto: Veramaris
Alexander Hillman blir ny økonomisjef. Foto: Veramaris

Veramaris satser videre

Bare ett år etter at produksjonen startet på anlegget i Nebraska i USA, ansetter Veramaris tre nye personer for å styrke teamet og skape mer vekst for bedriften.

Publisert

Alexander Hillmann tiltrer som økonomisjef fra morselskapet Evonik. Han har jobbet i nesten 20 år i en rekke forskjellige roller i Europa og USA.

Hillmann sier dette er en fantastisk mulighet til å jobbe for et nytt selskap som virkelig gjør en forskjell.

- Jeg håper kunnskapen jeg innehar vil hjelpe Veramaris å vokse i det neste spennende stadiet av utviklingen. 

Les også: Veramaris åpner storskala algeproduksjon

Lang erfaring

Yann Le Gal tar den splitter nye rollen som Retail Manager i Europa. Han har et vell av salgserfaring fra sjømatnæringen i Frankrike etter å ha vært salgsdirektør hos Mytilimer og salgssjef i Marine Harvest Group.

Administrerende direktør i Veramaris, Karim Kurmaly på besøk hos Lingalaks i Hardanger. Foto: Ole Andreas Drønen
Administrerende direktør i Veramaris, Karim Kurmaly på besøk hos Lingalaks i Hardanger. Foto: Ole Andreas Drønen

Gal har stor kunnskap om sjømatsektoren, og har blant annet en mastergrad i havbruk og økonomi fra Norges milljø- og biovitenskapelige universitet. 

- Yanns erfaring vil være uvurderlig når vi samarbeider med partnere over hele verdikjeden, sier selskapet. 

Les også: Vil skille seg ut i markedet med ny fôrsatsning

Spennende vekst

Herve Hartmann blir General Manger Veramaris LLC, basert på deres produksjonsanlegg i Blair, Nebraska. Herve er en biokjemisk ingeniør og har mye erfaring etter å ha tilbrakt mer enn tjue år med Veramaris morselskap DSM. Han har tilbrakt tid i en rekke produksjonsroller i Tyskland, Nederland og USA. Han er også språkforsker og snakker fem språk.

Karim Kurmaly, administrerende direktør i Veramaris sier de  har sett en betydelig og spennende vekst i selskapet siden de åpnet anlegget i Blair for et år siden.

- Nå trenger vi å styrke organisasjonen vår ytterligere med Alexander, Yann og Herve. Alle tre vil få forskjellige roller i virksomheten, men de har mange felles kunnskaper og erfaringer innen sine respektive felt, uttaler han.