Bygget som nå er kontrahert blir identisk med Steigen. Foto: Havyard
Bygget som nå er kontrahert blir identisk med Steigen. Foto: Havyard

- Vi endrer ikke vinneroppskriften

Havyard melder at de har signert kontrakt med Norsk Fisketransport for bygging av en brønnbåt, med opsjon på ytterligere ett nybygg. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fartøyet som skal være av Havyard Design 587 og får byggenummer 147 skal etter planen leveres i juni 2020. Dette blir søsterskip nummer fire allerede eksisterende «Havtrans», «Namsos», og «Steigen» hos Norsk Fisketransport (NFT). 

Fartøyet blir identisk med «Steigen» som i fjor ble feiret med stor folkefest i Steigen. –  Vi endrer ikke vinneroppskriften! Og det var enkelt å velge Havyard igjen: Godt samarbeid, høy kvalitet og et sluttprodukt som er akkurat slik vi vil ha det, sier Oddleif Wigdahl, administrerende direktør i NFT i meldingen. 

Hele konsernet er med

Alle fem forretningsområdene i Havyard Group er med i leveransen; Fish Handling (MMC First Process) skal levere alt av fiskehåndteringssystemet om bord. Power & Control (Norwegian Electric Systems og Norwegian Control Systems) skal levere alt fra bro til propell. Ship design & Solutions står for designet og Shipbuilding Technology skal utruste skipet sammen med Production & Services.

NFT har frist til sommeren 2019 med å benytte seg av opsjonen på ytterligere ett fartøy av Havyard Design 587.