For Frank Eriksen er det en drøm å kunne jobbe med roboter.

Ny daglig leder i Watbots AS

1. mars tiltrer Frank Eriksen som ny daglig leder i Watbots AS og flytter tilbake til barndomstrakene for å jobbe med roboter.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet lager autonome roboter for daglig vask, inspeksjon og avansert analyse av oppdrettsnøter. Eriksen forlater sin jobb som IT-sjef i Elop Technology, hvor han de siste årene har vært med å lage verdens første rullende ultralyd-scanner for betong. Med sin mekaniske bakgrunn hjalp Eriksen til med design av komponenter og løftet prototypen til et fullverdig produkt. Eriksen tar over jobben for Håvard Lillebo som var med å stifte selskapet i 2019.

Erfaring fra større og mindre selskaper

Eriksen har i flere år jobbet for større selskaper som NRC Group hvor han ledet den Norske IT-avdelingen, men han har også lang gründer-erfaring som selvstendig næringsdrivende før den tid.

Eriksen forteller at det som er spennende med en mindre organisasjon som i Watbots er påvirkningskraften man kan ha selv som et lite selskap. Han legger også til at han gleder seg til å jobbe med roboten som skal sikre ren not på begge sider for havbruksnæringen.

- Når jeg fikk vite at roboten var basert på magnetisme og at den ikke har noen kabler i merden tenkte jeg at dette var et veldig interessant produkt, forklarer Eriksen.

- Robot-teknologien er rask utvikling, så det er mange ting som trekker i riktig retning for å satse på robotisering og automatisering. Det blir ordentlig gøy å kunne bruke all min erfaring fra tidligere arbeid med forsyningskjeder til gjennomføring, produksjon og skalering, så er dette hva jeg lever for, forteller Eriksen.

Tilbake til barndomstraktene

Watbots holder til i Sandnessjøen, som ligger mellom mektige fjell og vakre øyer på Helgelandskysten. Dette er også barndomstraktene til Eriksen som er oppvokst på Leirfjord.

- Jeg vil gjerne påvirke andre som vurderer å flytte til regionen. Her kan vi nå jobbe med dyp-teknologi og vi har rom for mange flere i regionen, avslutter Eriksen.