Youngfish konferansen ble åpnet av styreleder Carl Johan Sandberg. Foto: Ole Andreas Drønen

Nå er YoungFish 2019 i gang

Onsdag gikk sjømatkonferansen YoungFish 2019 av stabelen på Scandic Ørnen i Bergen, der styreleder tok for seg veien videre for organisasjonen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var i underkant av 200 engasjerte Youngfish-medlemmer under onsdagens konferanse i Bergen.

YoungFish ble etablert fordi det manglet en møteplass for unge i sjømatbransjen. Visjonen deres har vært å samle unge som har interesse og brenner for sjømatnæringen.

5-års jubileum

Temaet under årets konferanse er «Fortsatt gode kår om 10 år?», og organisasjonens årlige konferanse går avholdes nå for femte året på rad i Bergen. 

Styreleder Carl Johan Sandberg sa under åpningsforedraget sitt at alle konferansene siden starten har vært utsolgt.

- Vi har bikket 1900 medlemmer, og vi har blitt en stemme som blir hørt i sjømatnæringen. Vi har vokst fra å bare være en gjeng fra vestlandet, med medlemmer nå fra hele landet. 

Rundt 200 Youngfishere er samlet på Scandic Ørnen i Bergen for femte år på rad. Foto: Ole Andreas Drønen

Sandberg poengterte at han blir svært inspirert hver gang de unge Youngfisherne samles, og mener det er en svært godt møtested for unge som er interessert i sjømatnæringen. Han la også mye vekt på hvor YoungFish sin vei går videre de neste årene.

- Det har vært en stor økning i sjømatnæringen, men ser man på sjømatkonsumet i global kontekst, dekker bare sjømatnæringen 3 % av det totale matinntaket til den globale befolkningen, legger han til.

Styrelederen poengterte også at det er viktig å være i front på hva angår ny teknologi, og nye trender. 

Om organsasjonen: 

  • YoungFish ble etablert i 2014 av Jonas Langeteig og Erlend Vassbotten.
  • Med seg i etableringen hadde de Sicelie Troland, Håvard Bakke Tennebø, Camilla Solheim Nore, Ørjan Drønen Madsen, og Carl Johan Sandberg, som alle har spilt en viktig rolle for at organisasjonen fikk fotfeste.