I dag er det gründerens oldebarn, Bjørn Magne Aas som har tittelen som daglig leder ved verftet. Foto: Lizbeth Osnes
I dag er det gründerens oldebarn, Bjørn Magne Aas som har tittelen som daglig leder ved verftet. Foto: Lizbeth Osnes

Aas Mek. med milliardomsetning

Med velfylte ordrebøker ser fremtiden lys ut for brønnbåt-spesialistene. 

Publisert Sist oppdatert

Etter leveranse av tre nybygde båter og 23 ulike prosjekter med ombygging og reparasjoner, kunne Aas Mekaniske Verksted se milliard-tallet på omsetningen for 2020. 

Vestnes-selskapets omsetning ble på 1 035 440 202 kroner, som gav et driftsresultat på 72 millioner kroner. 

- Egenkapitalen ved årets slutt var på kroner 125 millioner kroner (29%), og selskapets økonomiske situasjon er solid, heter det i årsmeldingen fra verftet. 

Fulle ordrebøker 

- Det forventes en normal inntjening på kommende prosjekter. Selskapets likviditetssituasjon er solid, og bidrar til høy grad av egenfinansiering i pågående prosjekter. 

Det ser ikke ut til at fjoråret blir enestående: Aas Mek. har kontrakt på syv nybygg for levering i perioden frem til tredje kvartal i 2023, til en samlet verdi på 2,6 milliarder kroner. 

- Det jobbes med prosjektering og tilbud på flere ulike nybygg med planlagt levering i 2023 og senere, heter det i årsmeldingen. 

Brønnbåtspesialister 

Gründer Johan R. Aas etablerte J.R Aas Baadbyggeri i 1911. Over hundre år senere er det nå oldebarnet Bjørn Magne Aas som står som daglig leder for selskapet, som har 64 ansatte i tillegg til innleid arbeidskraft ved behov. 

Generasjonsbedriften Aas Mek. Verksted har vært soleklart dominant i brønnbåtmarkedet i flere tiår. På nittitallet begynte verftet å i hovedsak bygge brønnbåter, og har siden den gang bygd og utvidet disse.