God bekreftelse: Øistein Hauge (t.v.), avdelingsleder på prosjekt land, og prosjekleder Frank Alvik (t.h.), er svært fornøyde med at ACEL har fått landet enda en kontrakt på landbasert oppdrettsanlegg.

ACEL lander nok en viktig kontrakt innenfor landbasert oppdrett

ACEL skal stå for utførelse av elektroarbeid for Artec Aqua ved Hofseth Aqua sitt nye anlegg i Tafjord. – Dette er vår første kontrakt med Hofseth Aqua som sluttkunde og en viktig milepæl i ACEL sin utvikling, melder selskapet. 

Publisert Sist oppdatert

Prosjektleder i ACEL, Frank Alvik, sier at det er kjekt å få til nok en stor kontrakt innen dette segmentet;

- Det er ikke mer enn et halvt år siden ACEL landet storkontrakten med Artec Aqua og Salmon Evolution i Harøysund utenfor Aukra. Derfor er det selvsagt en god bekreftelse for oss, når vi klarer å lande nok en stor kontrakt på denne typen oppdrag i løpet av kort tid, sier han.

Landbasert oppdrett

Artec Aqua er totalentreprenør til et landbasert oppdrettsanlegg for ørret som bygges for Hofseth Aqua, som har sitt hovedkontor i Ålesund. Det nye oppdrettsanlegget er lokalisert i Tafjord i Fjord kommune, og er med i Hofseth Aqua sin innovative satsing i oppdrettsnæringen.  

ACEL kommer inn som elektroinstallatør i byggetrinn to på det nye, landbaserte oppdrettsanlegget. Et prosjekt som har et omfang i bygningsmasse på ca. 4500 m2.

Oppstart vil bli i løpet av første halvår av 2022 og avsluttes til sommeren 2023.

Vokser i markedet

Landbasert oppdrettsanlegg: Det landbaserte oppdrettsanlegget, lokalisert i Tafjord, vil entre andre byggetrinn i løpet av våren 2022, og prosjektet har en bygningsmasse på ca. 4500 m2. Illustrasjon: Artec Aqua.

I januar i år vedtok ACEL en ny strategi hvor en av målsetningene har vært å etablere en posisjon som elektroleverandør til oppdrettsnæringen.

Øistein Hauge, avdelingsleder på prosjekt land i ACEL, forteller at de allerede har klart å ta viktige steg inn i markedet;

- Vi ser at dette er et segment vi absolutt vil jobbe i. I tillegg til satsing mot akvakultur, er ACEL også godt etablert i markedet for installering av næringsbygg så vel som store boligutbygginger, forteller han.

En offensiv strategi gir lyse utsikter for ACEL

Styreleder i ACEL, Kjell-Christian Krohn Dale sier det er gledelig å se at de er på god vei til å lykkes med flere av punktene i deres strategi.

- Vi har den siste tiden landet flere store kontrakter hvor vi er ansvarlig for leveranse og installasjon av grønne og energieffektive løsninger til både land og marine. I tillegg begynner vi nå å bli en betydelig aktør for elektroløsninger innenfor akvakultur, med denne kontrakten som et viktig bidrag, sier styrelederen. 

Han påpeker de har nå en «all-time-high» ordrereserve, og vil passere 300 million kroner i omsetning i 2022.

- I tillegg etablerer vi nå avdeling for Automasjon i Ålesund og Elektro i Storfjordområdet. Dette vil vi komme tilbake til, men jeg kan røpe at vi planlegger ekspansjon og har en målsetning om å ansette 20 nye medarbeidere i løpet av året. Det vil bli utlyst mange spennende stillinger fremover, blant annet for prosjektledere, elektromontører, baser og automasjonsingeniører sier Krohn Dale.