Foto: SAMS.

Master i akvakultur som tar studentene Europa rundt – snart går søknadsfristen ut

Ønsker du å søke på årets opptak til en mastergrad som dekker emnene akvakultur miljø og samfunn (ACES), har du en uke til på deg. Deltagerne starter ACES-utdanningen på SAMS i Oban Skottland før den flyttes til Nantes i Frankrike, og ender etter to på Kreta. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge Kyst.no sitt søsternettsted Fishfarmingexpert.com står det 25 fullfinansierte plasser å venter på de som kommer inn. Både undervisning reise og levekostnader er finansiert. Studiet begynner i august.

Patricia Alves Pereira, som er en brasiliansk student fra det første studentkullet, sier hun har opplevd og lært en hel del.

- Når jeg ser tilbake på mine første seks måneder på studiet, må jeg kalle det et ekte eventyr. I Skottland har lært om havbruk og miljø, om bærekraft og hvordan vi kan bidra til å gjøre bransjen grønnere. På Kreta håper jeg å studere mer om fiskearter og havbruk, sier Pereira til Fish Farming Expert. 

Noe av drømmen hennes var å studere i utlandet, samt se nye steder.

- Jeg ønsket å jobbe ved anerkjente vitenskapelige sentre. Jeg trengte også et stipend. Det gjorde at ACES programmet var perfekt for meg. sier Patricia.

- De nære båndene mellom forskning og næringsliv er noe vi ikke egentlig har i Brasil, og jeg føler at ACES programmet forbereder deg for en karrière i begge sektorer. Jeg likte særlig å se på hvordan vi reduserer de miljømessige konsekvensene av akvakultur, legger hun til.

Søknadfristen for 2016/2017 studiet nærmer seg raskt, og derfor har Patricia noen råd til interesserte studenter.

- Hvis du er ute etter et eventyr, så gå for det. Du vil ikke angre, oppfordrer hun.

For å søke om en plass på årets ACES inntak les mer her.