Fôringsmaskin. Foto: Akva Group.

Oppkjøp er med å videreutvikle servicevirksomheten i Akva group

Akva group kjøpte nylig majoriteten av aksjene i selskapet i AD-offshore. - Vi har en strategi på å utvikle vår servicevirksomhet. Det har vi hatt lenge og dette oppkjøpet inngår som en del av denne strategien, sier konsernsjef Trond Williksen til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Akva group meldte 1.april at de har sluttført forhandlingene med eierne av AD Offshore AS om kjøp av 58 prosent av aksjene i selskapet. AD Offshore prises til totalt 120 millioner kroner. Grunnen til oppkjøpet sier konsernsjefen er fordi de ønsker å satse videre innen servicetjenester til havbruk.

- Akva Group kjøpte en majoritet i selskapet, men vi ønsker aktive eiere med videre på laget for å utvikle selskapet, utdyper Williksen.

AD Offshore AS er den største og ledende leverandør av kommersielle dykking og støttetjenester på vestkysten av Norge. Selskapet tilbyr blant annet tjenester til rigg og skipsindustrien og entreprenører over hele verden og til oppdrettsnæringen.

Les også: Akva group kjøper majoritet i AD Offshore AS

Konsernsjef Trond Williksen i Akva group. Foto: Arkiv. 

Oppkjøpet inngår i en strategisk plan for Akva group.

- Vi har en strategi på å utvikle vår servicevirksomhet. Det har vi hatt lenge og dette oppkjøpet inngår som en del av denne strategien. Planen videre er å videreutvikle selskapet og vår posisjon innen servicetjenester til havbruk, sier konsernsjefen til kyst.no.

I en pressemelding tidligere denne måneden uttalte Williksen at de forventer at dette markedet vil vokse i fremtiden, og ser Akva group som bedre posisjonert gjennom denne transaksjonen.

Akva group vil finansiere transaksjonen med et lån fra Danske Bank.

  • AD Offshore er en ledende leverandør til havbruksnæringen og til offshorenæringene på Vestlandet.
  • Selskapet har hovedkontor i Haugesund med 32 ansatte, og opererer 12 skip som yter en rekke tjenester til havbruks-og offshorenæringen.
  • I fjor ble omsetningen 87 millioner kroner med et resultat etter skatt på 13,9 millioner kroner.
  •  I 2014 hadde selskapet en inntekt på NOK 86 millioner (2013: NOK 54,0 millioner), resultat etter skatt på 18,1 millioner kroner (2013: 6,8 millioner kroner) og en forvaltningskapital på NOK 48,7 millioner (2013: NOK 31,6 millioner).