Annonsørinnhold

Spar energi og kostnader med moderne pumpeteknologi

Historisk sett har energisparing og enøktiltak kanskje ikke vært det som har stått høyest på prioriteringslisten i oppdrettsbransjen. Dette har endret seg etter en betydelig økning i energipriser, og fokuset på dette er nå større enn noensinne.

Alle pumpene i verden bruker til sammen 10 % av verdens elektriske produksjon, og mye forsvinner i tap og dårlig effektivitet. Hvis alle byttet til høyeffektive pumper, kunne vi spart 4 % av verdens totale strømforbruk. Moderne pumpeteknologi muliggjør både det å spare penger, og å senke det miljømessige fotavtrykket fra bransjen. Ved å investere i grønnere og energieffektive pumpeløsninger, kan virksomheter styrke sin miljøprofil og redusere sine karbondioksidutslipp.

Mange er ikke klar over at det høyeste kostnadselementet i levetiden til en pumpe er driftskostnadene, og at de står for 85 % av de totale kostnadene. Dette betyr at det er et stort potensial for kostnadsbesparelser.

Ahlsell og Grundfos er gode samarbeidspartnere, og vår felles anbefaling til våre kunder er å bytte til mer energieffektive pumper.

Om Grundfos og havbruk

Grundfos er en global leder innen avanserte pumpeløsninger og en trendsetter innen vannteknologi. Vi tilbyr et bredt spekter med intelligente pumper, motorer, stasjoner, sensorer og styringer utviklet for å optimalisere pumpesystemer i alle applikasjoner. Ved å kombinere ekspertise innen pumpesystemer med stor applikasjonskunnskap, skreddersyr vi løsninger som passer dine behov og krav.

Med Grundfos sitt brede program av sentrifugalpumper vil du alltid finne en pumpe som passer din applikasjon. Om det er sjøvann, ferskvann, resirkulering, vasking, spyling, kjøling/varme eller dosering, har vi et bredt utvalg av driftssikre robuste pumper til riktig pris.

Pumper til havbruksnæringen

Ønsker du en energisjekk av pumper i ditt anlegg, kan du kontakte Ahlsell som i samarbeid med Grundfos kan gjøre dette og komme med forslag som vil redusere energiforbruket. En energisjekk er en uforpliktende analyse av kundens nåværende pumpeytelse, som vil hjelpe å finne potensielle energibesparelser i kundens pumpeløsning.

Kundetilpassede løsninger

Pumper tilpasses kundens behov og ønsker så langt det lar seg gjøre. Vi dimensjonerer og velger den mest passende pumpen til deres applikasjon, basert på aktuelle arbeidsoppgaver og krav som stilles til pumpen. Viktige paramtre i utvalgsprosessen er energioptimalisering, driftssikkerhet samt bruker- og servicevennlighet.

Grundfos service - mer enn bare reservedeler og reklamasjon

Vi vet hvor avgjørende et godt serviceapparat er for kundene våre - og jobber kontinuerlig med å utvikle innovative og førsteklasses servicetjenester. Vi vil alltid ha som en selvfølge å til enhver tid møte våre kunders servicebehov ved å levere førsteklasses service.

Raymond Kalstad som er salgsansvarlig for havbruk i Sogn og Fjordane i Ahlsell opplever stadig et større fokus på strømsparende produkter.

- Vi har erfart at våre kunder i Ahlsell har spart store summer ved å bytte ut gamle pumper som trekker unødvendig mye strøm.

Ta kontakt med oss for mer informasjon: https://www.ahlsell.no/bransjer/havbruk/