Det er per i dag åtte fôrflåter fra AKVA group i drift på Island. Foto: AKVA group
Det er per i dag åtte fôrflåter fra AKVA group i drift på Island. Foto: AKVA group

Ice Fish Farm velger AKVA group som leverandør av fôrflåter

Det islandske oppdrettsselskapet Ice Fish Farm har valgt AKVA group som leverandør av to fôrflåter som skal settes i drift på selskapets lokaliteter øst på Island. 

Publisert Sist oppdatert

- For oss er det viktig å tenke langsiktig og fremtidsrettet med tanke på å ha fleksibilitet i fjordarealet vi opererer i, da vi ønsker å benytte flåtene også i områder som er svært eksponert for bølger og uvær. AC600VR-modellen vi nå får levert fra AKVA group ble dermed det beste valget da det er den mest robuste flåtemodellen på markedet med tanke på design. I tillegg har AKVA group tilpasset flåten med et fleksibelt fôringssystem som vi ser stor fordel av, sier Kjartan Lindbøl, produksjonssjef i Ice Fish Farm.

Etablert i det islandske markedet

Det er per i dag åtte fôrflåter fra AKVA group i drift på Island. AKVA group er fra før etablert med både servicestasjon, lokal servicetekniker og markedskoordinator.

- Det at AKVA group er etablert med en base og et servicetilbud for oss i Eskifjordur på østkysten av Island ser vi på som en stor fordel for oss, sier Lindbøl.

Fôrflåtemodellen er utviklet for eksponerte lokaliteter, og ble første gang introdusert for markedet under Aqua Nor i 2019.

Betydelig vekst

Roar Ognedal, regionleder Sør-Norge og for det nordiske markedet i AKVA group har fulgt havbruksmarkedet på Island tett fra 2012, og har vært vitne til en betydelig vekst.

- Det har vært veldig gøy å være med på den store utviklingen som har vært fram til i dag. Island er et spennende marked med god fart, og med denne leveransen styrker vi vår posisjon i det islandske markedet ytterligere, sier Ognedal.