AKVA Mobil pakket og klart til Aqua Nor og roadshow. Foto: AKVA group

AKVA group forlenger Aqua Nor med minst et år

AKVA group inntar Aqua Nor med en rullende stand med et virtuelt kontrollrom med oppgraderte styrings- og overvåkningssystemer - dels selvforsynt med strøm fra batteri hybridpakke og solcellepaneler. Etter Aqua Nor drar «AKVA Mobil» på roadshow til oppdrettere i nord og sør langs kysten av Norge.

Publisert Sist oppdatert

Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør Nordic i AKVA group forteller til Kyst.no at AKVA group har i en årrekke hatt en stor stand på Aqua Nor, men har denne gangen gjort en kreativ vri med bakgrunn i usikkerheten rundt Covid-19.

- Å bygge en stand i stort format starter seks måneder før Aqua Nor, og vi syntes det ville være dumt å gjøre en investering på flere millioner kroner – som i verste fall kunne vise seg å falle helt i fisk. Derfor tenkte vi «ut av boksen» og kom fram til en kombiløsning der standen skulle gjenbrukes 100 prosent, sier Sagen.

AKVA group har utrustet en større tilhenger som stand – og denne AKVA Mobil-standen skal rulle videre på et roadshow på kundebesøk langs norskekysten det neste året. Sagen er stolt av at lyse hoder i AKVA group har klart å utvikle denne spesielle standen. 

- Business Development Manager Tore Obrestad har vært primus motor, og Obrestad har stått på «dag og natt» de siste ukene for å få standen klargjort – sammen med et godt produksjonsteam med interne og eksterne krefter. Obrestad kjørte fra hovedkontoret på Klepp på torsdag og parkerte den mobile standen på messeområdet på fredag. Han har brukt helgen på å klargjøre de siste detaljene, sier Sagen.

Levetid på flere år

- I planleggingen av den rullende standen, så vi fort at dette kan være et bærekraftig bidrag til hvordan vi framover skal tenke midlertidige utstillinger på messer – som ofte bærer preg av lite gjenbruk av byggekomponentene. Nå brukes alt på nytt – og levetiden for AKVA Mobil vil være flere år. Vi skal vise fram våre produktnyheter, tjenester og digitale løsninger med denne kompakte løsningen, sier Sagen. 

Du finner AKVA Mobil utenfor spektrum ved Aqua Nor, messeområdet - nærmere bestemt stand U-807. Foruten utstillingsområde, så er AKVA Mobil utstyrt med et møterom og plass til 4-5 personer. 

Delvis selvforsynt med strøm

Det virtuelle kontrollrommet – som viser driften av et oppdrettsanlegg med spennende, oppgraderte styrings- og overvåkningssystemer – er dels selvforsynt med strøm via batteri hybridpakke og solcellepaneler. 

- Begge deler er levert av vår samarbeidspartner innen energiløsninger til fôrflåter, Kverneland Energi. Fagfolkene fra Kverneland Energi tok utfordringen på strak arm, og har fått montert energiforsyningskildene på en elegant måte på den rullende standen, sier Tore Obrestad til Kyst.no.

Tore legger til at kaffetrakteren er et av elementene som vil trekke mest strøm. Trakteren er for øvrig fastmontert på kjøkkenbenken – slik at det ikke flyr kaffegrut veggimellom når neste etappe for AKVA mobil skal starte – ut på veien. 

Roadshow langs norskekysten

Regionleder Salg Sør Norge, Roar Ognedal vil overta hovedansvaret for AKVA Mobil etter Aqua Nor.

-  På grunn av pandemien så er det mange kunder som dessverre ikke kommer til Aqua Nor i år, derfor tar AKVA group med Aqua Nor til de kundene som ikke tar turen til messe. AKVA Mobil vil være på veien med ni hovedstopp fra midt-Norge og nedover til det glade Sørlandet. Første stopp etter messen vil være på Sandstad på Hitra. Vårt nettverk av servicestasjoner vil være naturlige baser for noen av stoppestedene – foruten stopp spesifikt hos enkelte kunder. Vi er allerede godt i gang med å lage avtaler med besøk fra kunder og samarbeidspartnere. Jeg ser dette som en kjempegod anledning for at vi endelig skal kunne snakkes ansikt til ansikt igjen – og vise produktnyheter på en spennende og ny måte, sier Ognedal. 

AKVA Mobil parkeres på AKVA group sitt hovedkontor på Klepp i november – før AKVA group drar på tilsvarende roadshow og besøksrunde fra midt-Norge og opp til Troms og Finnmark våren 2022, avslutter Sagen.