Ny fôrflateleveranse til Island: AC 650 Panorama har stor fôringskapasitet på 650 tonn fordelt på 12 siloer, har åtte fôringslinjer med velgerventiler og muligheter for batteripakke AKVA Hybrid. Illustrasjonsbildet viser en AC 650 Panorama med andre spesifikasjoner enn leveransen til Island. Foto: Akva Group

Ny fôrflåtebestilling fra Island

Det islandske oppdrettsselskapet Laxar Fiskeldi har valgt AKVA group som leverandør av en AC 650 tonn Panorama fôrflåte som skal settes i drift på selskapets lokaliteter øst på Island.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

AC 650 Panorama-flåten er den andre fôrflåten AKVA group leverer til Laxar, som er en sentral aktør i veksten av lakseproduksjon på Island.

- Vi takker Laxar for tilliten det er å få levere enda en fôrflåte til dem. Island er et spennende marked med god fart – og som har store muligheter for videre vekst. Med denne leveransen befester vi vår ledende posisjon som leverandør av fôrflåter til Island, sier Hans-Øyvind Sagen, salgsdirektør Nordic i AKVA group.

- Godt utstyr en suksessfaktor

Laxar Fiskeldi har nylig fått godkjent økning av sin produksjonslisens på østkysten av Island og har mål om en vekst i produksjonskapasiteten opp til 16 000 tonn slakting årlig. Gunnar Gunnarsson er produksjonssjef i selskapet, og en årrekke med produksjonsansvar i havbruksnæringen gjør ham klar på hvilke egenskaper en fôrflåte skal ha.

- Vi må ha flåter der robusthet, sikkerhet og stabilitet står i høysetet. I tillegg er kapasitet og funksjonalitet både med tanke på siloer, ensilasje og fôring sentrale stikkord. Godt utstyr er en vesentlig suksessfaktor for at vi skal lykkes med vår satsing, og AC 650 Panorama fra AKVA group har egenskapene vi ser etter, sier Gunnarsson.

Stor kapasitet

AC 650 Panorama har stor fôringskapasitet på 650 tonn fordelt på 12 siloer, har åtte fôringslinjer med velgerventiler, muligheter for batteripakke AKVA Hybrid, og blir levert med veterinærrom, verksted, kontrollrom, garderobe/lugar med mer.
Laxar Fiskeldi er lokalisert like ved AKVA groups servicestasjon i Eskifjordur, og har fra før en leverings- og serviceavtale med AKVA group for notutstyr.

- Det gir oss gode vilkår for å videreutvikle samarbeidet innen oppdrettsutstyr. Det blir spennende å følge Laxar sin produksjon og videre vekst i framtiden, sier Sagen.

Laxar Fiskeldi driver to smoltanlegg og et postsmoltanlegg på land i SørIsland, samt driver havbruk i Reyðarfjörður på østkysten av Island. Hovedkontoret i Eskifjörður ligger like ved.