Alf-Helge Aarskog går inn som business developer i Eide Fjordbruk.

Alf-Helge Aarskog til Eide Fjordbruk

I 10 år var Alf-Helge Aarskog sjef for MOWI. Fra nyttår begynner han som business developer i Eide Fjordbruk, for å bidra til utvikling av selskapet og den nye satsningen, Watermoon.

Publisert

- Jeg gleder meg veldig til å arbeide for Eide Fjordbruk. Det å gå til kjernen av fiskeoppdrett og konsentrere meg om å hjelpe til å utvikle løsninger som kan bedre produksjon av laks blir veldig kjekt, sier Aarskog.

Bred erfaring

Aarskog har enorm erfaring fra industrien, og har bred erfaring fra både Norge og internasjonale prosjekter. Sondre Eide, daglig leder i Eide Fjordbruk, mener han ikke kunnet funnet noen bedre kapasitet til å bidra til utviklingen av selskapet og Watermoon-prosjektet, som har som mål å re-sette standarden for havbruk:

- God biologi, utvikle nye metoder og bærekraftige produksjonsmetoder er i vårt DNA. Vi ønsker å lage en plattform som skaper et optimalt og tryggere biologisk miljø for oppdrettsfisk. Vårt mål er å snu utfordringene næringen har til muligheter. Norges fortrinn og løsninger ligger i fjordene. Alf-Helge vil være en unik drivkraft for å skape ytterligere tempo på dette arbeidet og i resten av selskapet, sier Eide.

Trenger de beste hodene

Aarskog gleder seg til å ta fatt på utvikling i Eide konsernet og teknologiutvikling som går til kjernen av fiskeoppdrett, og som kan bidra til bedre produksjon av oppdrettsfisk.

- Jeg er imponert over ambisjonene og visjonene til Eide Fjordbruk. Kompetansen i organisasjonen virker svært solid, og jeg skal bidra på laget som skal nå målsettingene til selskapet. Når det er sagt innrømmer jeg gjerne at det å få være på et lag med praktisk og løsningsorienterte folk har vært noe jeg har savna som "pensjonist". Det er nok bare å innse at én gang fiskeoppdretter er lik alltid fiskeoppdretter, sier Aarskog.

Sondre Eide understreker at Eide Fjordbruk er et resultat av folkene som arbeider der.

- Vi er heldige som har flinke og dedikerte folk fra merdkant til kontor, nå styrker vi laget med Alf Helge. Vi trenger de beste hodene for å utvikle oss videre som bedrift.

Vi er utrolig glade for å få Alf-Helge med på laget sammen med alle de flinke medarbeiderene i Eide.

Aarskog begynner offisielt i Eide Fjordbruk 1. januar.