Det chilenske selskapet mener de har svaret på noen av utfordringene til norsk havbruksnæring.

Norsk havbruksnæring får hjelpende hånd fra Chile

Den chilenske bedriften LOW O2 introduserer teknologi som har til hensikt å bekjempe maneter og forbedre fiskevelferd.

Publisert

Selskapet, som driver med innovative luftingsløsninger under vann, tar nå steget inn i den norske havbruksnæringen. De introduserer en teknologi og et verktøy som de hevder vil håndtere uønskede inntrengere i oppdrettsanlegg. 

- Bekymringsfulle tall viser en økning i antall fisk med sår og deformiteter i havbruksnæringen. Uventede hendelser som store manetinntrengninger kan forverre problemet ytterligere, skriver de i pressemeldingen.

Teknologien til selskapet skal fungere som en effektiv barriere av mikrobobler, designet for å isolere eller beskytte undervannsområder. Selskapet hevder at den er 87 % effektiv mot maneter og 91 % mot algeblomstringer. I tillegg mener de den kan bidra til å redusere interaksjon med dyreliv og senke undervannsstøy med opptil 32 dB.

Over 150 kilometer med selskapets teknologi er installert globalt, og LOW O2 hevder dette har beskyttet utallige oppdrettsanlegg.

- Vi jobber kontinuerlig med å forbedre teknologien, og for øyeblikket pågår det også validering av TMS-teknologien mot AGD og lakselus i felt, skriver selskapet.