Venstre: Sturle Skeidsvoll, Landsjef Norge. Høyre: Magne Torgersen, administrerende direktør i Sterling White Halibut

Kveiteoppdretter signerer kontrakt med Aller Aqua

Sterling White Halibut har signert en 6-årig fôrkontrakt med Aller Aqua, basert på positive resultater og gunstig dialog og samarbeid mellom de to selskapene. Aller Aqua sier de er stolte av det tette samarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Sterling White Halibut (SWH) er produsent av oppdrettskveite og produserer i området 1700 tonn kveite årlig. Kveite vokser sakte og det tar 4 år for fisken å nå en ideell størrelse. Foruten tålmodighet krever kveiteoppdrett ekspertkunnskap og et spesialisert fôr som kan støtte fiskens langsiktige vekst og helse. SWH og Aller Aqua har utviklet et tett sammensveiset forhold de siste årene, gjennom positivt samarbeid om den beste fôret for vekst.

Kveite dyrkes i Ryfylke i Norge, og SWH håndterer hele fiskens livssyklus, fra stamfisk gjennom rogn og larver, til å vokse til slakteklar fisk. SWH leverer fisken sin til topprestauranter, catering og forhandlere i flere land og er med rette stolte av sitt produkt. 

- I tillegg til optimale oppdrettsforhold gjennom fiskens livssyklus, er fôr en viktig parameter i oppdrett. Denne fôroppskriften er opprettet med en ideell blanding av høykvalitets råvarer for å møte næringskravene til kveite. SWH krever naturligvis mye av fôret når det gjelder ytelse og vekst, for å kunne kontinuerlig tilfredsstille sine kunder med fisk av topp kvalitet, skriver selskapet i en pressemelding.

Magne Torgersen, administrerende direktør i SWH, sier at han er glad for samarbeidet om å dyrke kveite

- Aller Aqua har vist oss at de mener det når de sier de vil vokse sammen med oss. Deres fôrkvalitet, men også deres innspill og tilgjengelighet har vært nøkkelen i vår beslutning, og derfor signerer vi en langsiktig kontrakt. Sammen finner vi løsninger, og fisken vår har aldri vært bedre.