Det er bare store smil under NM på ski i Alta. Der oppdrettselskapene og Sisa deler ut fisk til over 2000 skolebarn. Foto: Roger Pedersen/Grieg Seafood Finnmark.

Laks godt synlig under NM i Alta

NM på ski i Alta er i full gang, og laksesponsorene Grieg Seafood Finnmark, Norway Royal Salmon og Cermaq er på plass og skal dele ut laks til tusenvis av barn og voksne. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ski-NM i Alta arrangeres fra 5.- 8. april, og “LAKS ER VIKTIG FOR FINNMARK”- bannere er godt synlig disse dagene.

Lakseselskapene Grieg Seafood, NRS og Cermaq er tre av sponsorene under arrangementet, 

Roger Pedersen som er samfunnskontakt i Grieg Seafood Finnmark sier til Kyst.no at de er veldig glade for å være en av laksesponsorene. 

- Ved flere anledninger har jo vi sammen med NRS og Cermaq operert under fanen “Laks er viktig for Finnmark”, som jo er blitt nokså kjent etterhvert. Dette har vi gjort under Finnmarksløpet blant annet, og nå ville vi være med på Norgesmesterskapet for langrenn i Alta, som jo er en folkefest, sier han.  

Det var et stort inntog av skoleelver under NM på ski i Alta fredag. Hele 2000 barn skulle opp på stadion å følge med skiheltene sine. De fikk også anledning til å smake på en litt annerledes fredags taco, ettersom oppdrettsselskapene delte ut laksetaco i bøtter å spann. Foto: Roger Pedersen/Grieg Seafood Finnmark.

- Vårt mål under NM er å være med å bidra til den store folkefesten, og måten vi gjør det på er å fremheve norsk laks og gi flest mulig av publikum en smak av den finnmarske laksen, legger han til. 

En litt annerledes fredagstaco 

Pedersen sier de står plassert med stand midt i gryta på skistadionen, og skal levere ut store mengder sushi til publikum disse fire dagene.

Rundt 2000 av tilskuerne er elever fra lokale barneskoler, som fredag har fått skolefri til å komme på heie på de norske kvinnelige og mannlige skiheltene som skal gå 5- og 10 km klassisk distanse. 

- Så i dag er det en ekstra spesiell dag, der alle disse skoleelevene får komme på heie på de norske løperne og oppleve den gode stemningen. Laks er viktig for Finnmark-oppdretterne har derfor gjort et samarbeid med integreringsorganisasjonen Sisa i Alta som vi har jobbet mye med før. De jobber med å integrere våre nye landsmenn, og har denne fredagen ansvaret for å servere laksetaco til alle ungene. 

Pedersen sier at Sisa stiller med både kokker og masse frivillige. 

- Totalt har vi hele tolv stasjoner som skal dele ut fredagens laksetaco til ungene, sier han fornøyd.