Amy Novogratz. Foto: Aqua-Spark.

Nederlandsk fond vil støtte ambisiøse havbruks-prosjekter

Innovative prosjekter som bidrar til å forbedre bærekraften i oppdrettsnæringen har stor grunn til optimisme, takket være ambisiøse investeringsmål fra ett ungt nederlandsk fond, ifølge Fish Farming Expert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Aqua-Spark gikk nylig ut med informasjon om deres investeringer på 2.75 millioner dollar til den norske kveite produsenten Sogn Aqua og  4.1 millioner til mikrobielleprotein-produsent Calysta. På tross av investringene vil de på ingen måte hvile på laurbærene.

Co-grunnlegger Amy Novogratz forklarte til Fish Farming Expert at de ønsker å gjennomføre flere lignende investeringer.

- Vi har gjort fem investeringer i fire separate akvakulturprosjekter siden januar 2015 og vi forventer å gjøre seks flere i år. På lengre sikt håper vi å gjennomføre 60-80 i løpet av de neste 10 årene, uttalte hun.

Lover 12 prosent avkastning

Amy sier at selskapet lover investorene en avkastning på 12 prosent. Det mener hun er benerkelsesværdig.

- Når vi er involvert i et selskap er teamet vårt på Aqua-Spark særs involvert i utviklingen. Selv om vi tror på gründere, vil vi gjerne også spille en stor rolle i prosjektutviklingen og kan trekke inn våre dyktige akvakultur-kontakter, samt bruke vår egen dokumenterte kompetanse, sier hun til Fish Farming Expert.

En av styrkene til Aqua-Spark modellen er at deres porteføljetilnærming gjør investeringer til gjensidig nytte.

- Foreksempel Chicoa oppdrettsanlegg i Mosambik, får kanskje ikke et insentiv til å erstatte fiskemelet i fôrene sine, men vi vil være i stand til å bidra og gi dem en bedre tilgang til Calysta fiskemels erstatning til en konkurransedyktig pris, forklarer hun.