Bildet er hentet fra en tidligere annen messe holdt i RAI Amsterdam Convention Center. Foto RAI

AqKva og RAI lanserer ny internasjonal sjømatmesse i Amsterdam

RAI Amsterdam og Aqkva AS annonserer at de samme skal arrangere verdens første spesialiserte messe og konferanse for sjømatbransjen – som har fokus på sjømat oppvokst i kald sjø.

Publisert Sist oppdatert

Messens navn blir Cold Water Seafood og første messe blir avholdt i RAI Amsterdam Convention Centre, like ved Schiphol flyplass, 10. – 12. oktober 2023.

- Her møtes representanter fra hele sjømatbransjen – produsenter, fiskere, prosess- og foredlingsindustri, tradere og eksportsektoren alle som vil handle sjømat i den nederlandske hovedstad for å møtes, dele kunnskap og gjøre forretninger på ein profesjonell og produktiv måte, skriver RAI amsterdam og AqKva i en felles pressemelding.

Jeg er svært glad over dette partnerskapet og det potensialet det kan gi, kommenterer RAI Amsterdam COO Maurits van der Sluis i pressemeldingen.

- Sammen kan vi kombinere RAI’s over 100års erfaring som messearrangør nasjonalt og internasjonalt med en erfaren konferansearrangør innen fiskeoppdrett og fiskerisektoren. Legger man til det dedikerte samarbeidet vi har med byen Amsterdam og de nederlandske forretnings- og servicesektorene har vi alle ingredienser på plass for at Cold Water Seafood 2023 blir en enestående suksess, mener han.

Vidar Onarheim, er CEO i Aqkva AS. han sier følgene om nyvinningen:

- Vi ønsker å lage den aller beste arenaen for å promotere, stille ut og handle med all slags sjømat, med et spesielt fokus på sjømat oppvokst sakte i det kalde vannet i nord. Det å ha en så erfaren og profesjonell partner som RAI Amsterdam ombord gir en ytterligere garanti for at Cold Water Seafood vil bli en svært god møteplass for bransjefolk innen sjømatnæringen, sier Onarheim

I meldingen fremhever de to aktørene at behovet for større internasjonalt samarbeid i en verden som blir mer og mer avhengig av sjømat.

- Den globale befolkningen er forventet å vokse til 9.7 milliarder i 2050, samtidig som det er begrensede muligheter til å øke produksjonen fra tradisjonelt landbasert landbruk. Det betyr at den fremtidige veksten i matproduksjon må være sterkt basert i sjømat av alle typer, noe som også er sett på som et sunnere alternativ av forbrukere. Sjømat oppvokst i kald sjø vokser saktere, i renere vann noe som også gir en bedre kvalitet på produktet, skriver de.

Messens fokus vil altså være kaldvanns sjømat av høyere kvalitet.

- Den vil tiltrekke seg utstillere fra de største fiskeri- og akvakulturmarkedene i Island, Færøyene, UK, Irland, Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Besøkende vil komme fra sjømatindustrien i verdens største markeder, spesielt fra Europa, Asia og USA, fortelles det.