Bildet er hentet fra en tidligere annen messe holdt i RAI Amsterdam Convention Center. Foto RAI

Utsetter ny messe et år

Den nye, internasjonale sjømatutstillingen ColdWater Seafood 2023 som etter planen skulle holdes i Amsterdam i oktober i år, er utsatt til 2024.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding begrunnes utsettelsen med et år med turbulensen i sjømatmarkedet, forårsaket av innføringen av grunnrenteskatt på norsk lakseproduksjon.

Omfanget av norske sjømataktører som hadde meld seg på messen var på nærmere 50 %.

- Markedsresponsen siden den annonserte tilleggsbeskatningen har ført til flere kanselleringer, og som ny messe vil vi heller vente til hele markedet er klart til å være med for første gang i Amsterdam, heter det i pressemeldingen.

- Det er synd for hele bransjen at et skattesystem endres over natten, og vi føler sterkt med markedsaktørene og deres usikre situasjon. Vi vil derfor utsette med ett år, noe som gir oss enda bedre tid til å planlegge en verdensledende utstilling og konferanse om bærekraftig sjømat, sier Vidar Onarheim, administrerende direktør i AqKva, som er et av selskapene bak messen.

Han forteller videre at alle som står for organiseringen av utstillingen jobber for tiden med detaljene rundt den nye datoen og sider de vil formidle mer informasjon så snart som mulig.