Vidar Onarheim, daglig leder i Aqkva, sier påmeldingene til HavExpo har gått over all forventning. Foto: Margarita Savinova.

HavExpo går som planlagt: - Utsolgt innen 1-2 uker. OBS! Messen er nå utsatt

Daglig leder i Aqkva, Vidar Onarheim forteller at de foreløpig ikke har fått noen kanselleringer til HavExpo som følge av koronaviruset. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

6. og 7. mai, blir HavExpo-messen arrangert for første gang i det som heter Sotra Arena – like utenfor Bergen.

Messeområdet som Sotra Sportsklubb disponerer er landets fjerde største messeområde på hele 14 000 kvadratmeter effektiv utstillingsareal under tak.

Snart utsolgt

Vidar Onarheim, daglig leder i Aqkva, forteller til Kyst.no at påmeldingene har gått over all forventning.

- Vi regner med å være utsolgt innen 1-2 uker fra nå, konstaterer han.

Onarheim kan også fortelle at de foreløpig ikke har fått noen avbestillinger eller kanselleringer grunnet frykt for koronaviruset.

- Vi følger naturligvis situasjonen nøye, men håper og tror at det «verste» oppstyret har gitt seg i mai. Vi har også vært i dialog med kommuneoverlegen og planlegger ut fra at arrangementet går etter planen, og at det blir satt i verk tiltak som oppheng av informasjon om god hygiene, samt at det blir sett ut anti-bac-stasjoner.

Markedet er klart

Messen skal etter planen arrangeres annethvert år. I tillegg til konferansearrangøren AqKva, er messeselskapet eid av Sotra Sportsklubb, mens det er Fjell kommune som eier selve Sotra Arena, en mye brukt messearena på Vestlandet.

Onarheim sier til Kyst.no at de er svært glad for å ha fått med seg så mange sentrale aktører innen næringen, og at dette viser at markedet var klart for et slikt arrangement.

- Kommer dere til å vurdere å avlyse dersom koronaviruset eskalerer, eller kjører dere på som planlagt?

- Vi vil vurdere dette fortløpende, men så langt er vurderingen at vi vil gjennomføre som planlagt, sier han avslutningsvis.

I etterkant av dette intervjuet har HavExpo sendt ut en pressemelding, der de blant annet skriver følgende:

- Vil vil følge situasjonen tett, og ta en endelig beslutning innen 03. april når nye og oppdaterte råd foreligger. Skulle situasjonen utvikle seg slik at myndighetene pålegger oss å ikke arrangere HavExpo i mai som planlagt, er det en vanskelig situasjon for alle våre kunder, besøkende og oss som arrangør, noe vi beklager sterkt. Skulle dette inntreffe, vil vi utsette arrangementet til en ny dato i september/oktober 2020.

For orden skyld tar vi med at HavExpo er deleid av AqKva, der Vitamin Holding eier 1/6. Vitamin Holding er også eier av Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no.