Alle AQS sine fartøy er nå utstyrt med hjertestarter. Foto: AQS
Alle AQS sine fartøy er nå utstyrt med hjertestarter. Foto: AQS

Hjertestarter til alle AQS-fartøy

Alle servicefartøy i AQS blir nå utstyrt med hjertestarter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi gjør dette for å øke sikkerheten for våre ansatte. De befinner seg ofte langt unna hjelpeinstansene, og det er lang utrykningstid, sier operasjonssjef Trond Carlson i AQS AS i en pressemelding.

Fra før har tre fartøy hjertestarter om bord. Nå er ytterligere 12 hjertestartere innkjøpt og vil bli fordelt blant båtene.

Trond Carlson sier at AQS tar sikkerheten på største alvor. Som Norges største dykkerselskap, med 60 arbeidsdykkere, er sikkerhet alltid førsteprioritet.

- Vi gjør alt vi kan for å redusere risikoen for ulykker. Hvis det likevel skulle skje, eller om folk skulle bli akutt syke, skal vi være best mulig rustet til å håndtere det, sier Carlson.

Hjertestarter redder liv, og kan være helt avgjørende for sluttresultatet om uhellet skulle være ute. I tillegg til sikkerhet for mannskapet, gir det også trygghet for pårørende å vite at det er avgjørende medisinsk utstyr på plass om noe skulle skje.

- Det vil være en trygghet også for kundene og andre å vite at AQS-båtene har hjertestarter om bord, sier Carlson.

- Dette er svært positivt og en betryggelse for oss, sier skipper Alf Magne Hanssen, som er leder for dykkerteamet med base i Flatanger.

Som aktiv i Røde Kors Hjelpekorps er han kurset i førstehjelp og bruk av hjertestarter.

– Disse er svært enkle i bruk. Hvis det ikke er hjertestans, går det ikke an å bruke dem. Er du usikker, er det bare å koble til, sier han.

AQS utfører serviceoppdrag for havbruksnæringen og andre langs hele kysten, hovedsakelig fra Midt-Norge til Finnmark. Selskapet har 150 ansatte, og 18 servicefartøy og hurtiggående dykkerbåter i virksomhet.