Her ved Center for Aquaculture Technologies (CAT) har man utviklet teknologien som skal hjelpe AquaBounty å sikre at all fisken blir 100 % steril. Foto CAT.

AquaBounty inngår avtale om genredigering

AquaBounty Technologies har inngått en lisens- og forskningsavtale med Center for Aquaculture Technology (CAT) for å benytte CATs patenterte, sterilitets-teknologi i produkter utviklet av AquaBounty.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

AquaBounty skal samfinansiere CATs forskning rundt bruk av genredigering for å produsere en steril fisk for bruk i akvakultur.

CAT på sin side vil beholde patentene og AquaBounty vil få en ikke-eksklusiv, royaltyfri lisens til patentene og teknologien. Utviklingsarbeidet vil bli utført på CATs anlegg i San Diego i California (USA).

Rondal Stotish er CEO i AquaBounty Technologies. Foto: Gustav-Erik Blaalid.

Direktør i AquaBounty Ronald Stotish sier i en pressemelding at selv om AquaBounty rutinemessig har oppnådd nivåer av sterilitet som nærmer seg 100% ved hjelp av triploidisering, er de glade for å jobbe med CAT og bruke deres genredigeringsmetode for å sikre 100 % genetisk sterilitet.

- Steril oppdrettsfisk har mange miljø- og produksjonsfordeler, og vi tror at dette prosjektet har et bredt spekter av potensielle bruksområder i bransjen, sier han videre.

CAT er et FoU-selskap innen akvakultur, med fokus på forbedring av produktivitet, effektivitet og bærekraft i akvakultursektoren. Det driver to laboratorier: dets forskningsnav i San Diego, California, og verdens eneste private akvakulturforskningsanlegg med biosikkerhetskongjenning på nivå 3, lokalisert på Prince Edward Island i Canada.

AquaBounty har også FoU-lokaler på Rollo Bay på Prince Edward Island, og bygger et 25-tonns landbasert matfiskanlegg der.