AquaBounty Technologies sier at de vil fortsette å søke etter steder for å etablere sitt første RAS- og tilvekstanlegg i USA. Foto: AquaBounty Technologies.

Tapte over 17 millioner på GMO-laks

AquaBounty Technologies, som er kjent for sin genmodifiserte laks, melder om et tap på 2 millioner dollar (ca 17 mill. kr) i første kvartal av 2017.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Konsernsjef Ronald Stotish er i en pressemelding optimistisk tross at resultatene er dårligere enn de var i førstekvartal i 2016, da selskapet endte på 1,8 millioner dollar i minus.

- Vi er fornøyd med fremdriften vi har gjort i løpet av første kvartal, med tanke på våre 2017 mål. Vi fullførte noteringen av aksjene på Nasdaq Capital Market, støttet av tilførselen av 25 millioner dollar i ny egenkapital fra vår hovedeier Intrexon Corporation. Dette har gitt oss mulighet til å fortsette planen om å renovere og utvide det tidligere settefiskanlegget til Atlantic Sea Smolt i Rollo Bay på Prince Edward Island, opplyser konsernsjefen i en pressemelding.

Ronald L. Stotish sier han er fornøyd med fremgangen selskapet har gjort. Foto: Gustav-Erik Blaalid.

Kommersialiseringsplan

Stotish la til at de har sendt inn en søknad til de canadiske myndighetene på Price Edward Island om bygging av et stamfisk-anlegg som skal huse deres ikke-GMO laks og et 250 tonns RAS-anlegg som skal huse produksjon av stor GMO-laks.

- Vi ser på dette som det første trinnet i vår kommersialiseringsplan. Vi fortsetter også med å lete etter steder i USA for å etablere vår første RAS produksjonslokalitet for stor GMO-fisk. Vi forventer å fullføre denne prosessen i år, legger han til.