GMO-laks fra Aquabounty Technologies.

Friske penger til GMO-laksen

AquaBounty Technologies har skrinlagt planer om en bred emisjon for å skaffe pengene som skal til for å bringe GMO-laks til forbrukere. I stedet har den største aksjonæren i AquaBounty, Intrexon, skutt inn 25 millioner dollar i friske kapital.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det melder fishfarmingexpert.com, kyst.nos søsternettsted i Skottland.

Selskapet kunngjorde tidligere denne uken, at avtalen med Intrexon vil sikre 25 millioner dollar til AquaBounty.

– I Norge sliter laksenæringen med lus og sykdomsproblemer. I Chile er det alger, sykdom, jordskjelv, antibiotika, og gud vet hva. Begge land sliter med å få aksept for å øke produksjonene under disse forholdene. Vi trenger en ny måte å gjøre dette på, uttalte Ron Stotish, mannen bak den mest kontroversielle GMO-laksen som AquaBounty har gått godkjent i USA under merkevaren AquaAdvantage.

Les også: – Vi trenger en bedre måte å produsere laks på

Les også: Aquabounty snakker om GMO-laks på Norsk Fiskeoppdrett-seminar

Avtalen tilsier at selskapet vil holde drift i to nye år, der de fortsette arbeidet med å forsøke å bringe GMO-laks ut til forbrukere og etablere seg på markedet.

Selskapet sa de kunne opptjene mer penger ved å selge aksjer til offentligheten. Men selskapet har siden konkludert med at penger som trengs for det juridiske og regulatoriske arbeidet som kreves av en offentlig aksjeemisjonen, har gjort den ruten "upraktisk og kostbart".

Les også: GMO-laks godkjent i Canada