Det er mange som har lyst å ta det nye fôrsenteret i Bergen i bruk. Her ser du Mari Moren, forskningssjef hos Nofima, sammen med fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen under åpningen av Nofima sitt nye senter i august. Foto: Ole Andreas Drønen
Det er mange som har lyst å ta det nye fôrsenteret i Bergen i bruk. Her ser du Mari Moren, forskningssjef hos Nofima, sammen med fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen under åpningen av Nofima sitt nye senter i august. Foto: Ole Andreas Drønen

Stor interesse for testing av nye fôrråvarer

Etter at det nye fôrteknologisenteret åpnet i Bergen, har det ikke vært mangel på interesse for testing og forsøk for å komme frem til nye bærekraftige fôrråvarer.

Publisert

Nofima, UiB og Norce åpnet i august nytt fôrteknologi og bioprosesserings-senter i Bergen, der det skal forskes og testes på nye bærekraftige fôrråvarer.

Årlig setter oppdrettslaksen til livs 1,6 millioner tonn fôr. 90 prosent av råvarene som brukes i denne fôrproduksjonen er importert, og mye av dette er proteinkonsentrat fra soya. Næringen ønsker en mer bærekraftig fôrproduksjon og det var med dette som bakteppe at aktørene valgte å etablere Aquafeed Technology Centre (ATC) i Bergen.

Godt mottatt i næringen

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP