Det er mange som har lyst å ta det nye fôrsenteret i Bergen i bruk. Her ser du Mari Moren, forskningssjef hos Nofima, sammen med fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen under åpningen av Nofima sitt nye senter i august. Foto: Ole Andreas Drønen
Stor interesse for testing av nye fôrråvarer
Etter at det nye fôrteknologisenteret åpnet i Bergen, har det ikke vært mangel på interesse for testing og forsøk for å komme frem til nye bærekraftige fôrråvarer.
Nofima, UiB og Norce åpnet i august nytt fôrteknologi og bioprosesserings-senter i Bergen, der det skal forskes og testes på nye bærekraftige fôrråvarer.
Årlig setter oppdrettslaksen til livs 1,6 millioner tonn fôr. 90 prosent av råvarene som brukes i denne fôrproduksjonen er importert, og mye av dette er proteinkonsentrat fra soya. Næringen ønsker en mer bærekraftig fôrproduksjon og det var med dette som bakteppe at aktørene valgte å etablere Aquafeed Technology Centre (ATC) i Bergen.
Godt mottatt i næringen
Kyst.no Pluss Personlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
199,-
per måned
KJØP
Kyst.no Pluss Årlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
2189,-
per år
KJØP
Kyst.no Pluss bedrift
Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.
2189,-
per år
KJØP