Plassert ved foten av Fuji-fjellet skal det nye landbaserte anlegget produsere laks til fiskeglade japanere. Foto: Proximar Seafood
Plassert ved foten av Fuji-fjellet skal det nye landbaserte anlegget produsere laks til fiskeglade japanere. Foto: Proximar Seafood

Nå starter byggingen av RAS-anlegget i Japan

RAS-eksperten AquaMaof går nå i gang med byggingen av det landbaserte anlegget til Proximar Seafood i Japan.

Publisert

Det nye Proximar-anlegget skal iføle AquaMaof ha integrert alle de siste fremskrittene innen AquaMaofs RAS-teknologi.

Byggingen starter nå etter at de har hatt en vellykket fullføring av designfasen av anlegget, der AquaMaof har jobbet tett med Proximar-teamet siden 2016.

- Vi vil gratulere Proximar-teamet med en vellykket børsnotering, sier David Hazut, administrerende direktør i AquaMaof.

Han sier videre at de er glade og beærede over å starte byggetrinnet og fortsette å støtte Proximar-teamet i deres planlagte prosjekt.

Les også: Stor interesse for Proximar Seafood på børs

RAS-ekspert

Joachim Nielsen, administrerende direktør i Proximar sier at selskapet er glad for påbegynnelsen av byggetrinnet til anlegget deres i Japan, sammen med AquaMaof som deres teknologipartner.

- Vi setter pris på deres fortsatte støtte og er sikre på at denne fasen vil bli utført med samme dyktighet som i designfasen, fortsetter han.

AquaMaofs RAS-teknologi gir løsninger for landbasert oppdret og havbruk for forskjellige arter. De landbaserte akvakulturanleggene muliggjør produksjon av fersk fisk og skalldyr av høy kvalitet til det selskapet selv kaller konkurransedyktige priser. Teknologien deres bruker også vannet på en måte som gir minimum utslipp og krever lavt strømforbruk.

Proximar-prosjektet er det siste av flere prosjekter som for øyeblikket er under utvikling av AquaMaof i Canada, Japan, Russland, Tyskland, Frankrike, Chile, USA og mer, med en samlet kapasitet på mer enn 65 000 tonn.