AquaOptima skal levere utstyr til to store nye norske prosjekter. Et smolt/postsmoltanlegg og et matfisk-anlegg. Foto: AquaOptima.

AquaOptima øker markedsandel i Norge

AquaOptima sjef sier de har satset spesifikt på å øke deres markedsandel i Norge, og får betalt for det med at de har oppstart i to nye norske prosjekter. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utstyrsleverandøren AquaOptima har økt omsetningen, men går kraftig ned i driftsresultat.  

Omsetningen til selskapet kom i fjor på 70,7 millioner kroner som er en oppgang på 413 % fra i fjor, da selskapet hadde 13,7 millioner i omsetning. 

Driftsresultatet endte på - 5,3 millioner kroner, sammenlignet med 836 949 kroner året før. 

Børge Søraas, administrerende direktør i AquaOptima sier de er fornøyde med omsetningen, men endte i 2017 på minus og dette skyldes i hovedsak nedskriving av noen fordringer de hadde definert med en viss risiko.

Børge Søraas, administrerende direktør i AquaOptima. Foto: AquaOptima.

- Vi har satset spesifikt på å øke vår markedsandel i Norge og får betalt for det med at vi er nå i oppstart i to norske nye prosjekter. Et smolt og postsmoltanlegg og et matfisk-anlegg, forteller han. 

919 % nedgang i årsresultat

Årsresultatet skriver styret i årsberetningen ble redusert med 919 % til -4, 8 millioner kroner. Totalkapitalen var ved utgangen av året 17 millioner sammenlignet med 8,5 millioner kroner året før.

Egenkapitalandelen pr. 31.12.2017 var -3 % sammenlignet med 51 % i fjor.

Styret skriver at de er oppmerksom på at selskapets bokførte aksjekapital i sin helhet er tapt.

Aquaoptima AS:

  • AquaOptima ble etablert i 1993 og har siden utviklet eget system for RAS og flere produkter for bruk innen landbasert fiskeoppdrett.
  • Selskapet har forretningslokale i Trondheim.
  • Selskapet har i 2017 sysselsatt totalt ti ansatte, og styret har hatt fire medlemmer. Fordelingen blant de ansatte har vært to kvinner og åtte menn, mens styret har bestått av fire menn.

Videre vekst

Selskapets styre og aksjonærer mener derimot at utsiktene for selskapet er svært positive, og har besluttet investeringer for videre vekst.

Selskapets hovedaksjonær er Steinsvik Group As som pr 31.12.2017 ytet et lån til selskapet med rundt fire millioner kroner, og styret vil løpende vurdere behovet for tilførsel av likviditet og kapital. Selskapets hovedaksjonær Steinsvik Group AS har i 2018 stilt ytterligere finansiering til rådighet for selskapet.

Nøkkeltall:

Ut i verden og i Norge

Forøvrig fortsetter selskapet sin internasjonale aktivitet som før, og Søraas sier de ønsker å kombinere aktiviteten ute og hjemme.

- Vi er i vekstmodus og er nå 11 faste ansatte, samt at vi som en del av Steinsvik Group nyttegjør en del synergier på ressurser innen produksjon og gjennomføring, samt samhandling ute hos felles kunder, forteller Aqua-Optima-sjefen avslutningsvis.