AquaVision er en akvakultur konferanse som tiltrekker seg et bredt spekter av toppledere fra akvakulturindustrien hvert andre år.Konferansen arrangeres i Stavanger 13.-15. juni 2016. Foto: Aquavision

Har samlet tungvekterne i bransjen

Sjømatkonferansen Aquavision starter nå i Stavanger Forum for ellevte gang, og er for tredje året på rad fullbooket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Konferansen, i regi av Skretting og morselskapet Nutreco, har siden 1996 etablert seg som en viktig møteplass for 400 deltakere fra over 40 land. Samtidig er det en viktig møteplass for toppledere og tungvekterne i akvakulturnæringen.

Arrangøransvarlig Eivind Helland opplyser til kyst.no at AquaVision 2016 er fullbooket for tredje gang på rad.

- Hva ser dere mest frem til?

- At så mange av verdens toppledere innenfor hele akvakulturnæringen samles på ett sted, er i seg selv en sjeldenhet som arrangørene ser fram til. AquaVision er også unik med foredragsholdere på høyt nivå, forklarer han.

- Dette gjør AquaVision til en svært interessant arena for å ta opp og diskutere de strategisk viktige spørsmålene for videre utvikling av næringen. At konferansen er fullbooket for tredje gang på rad, viser at AquaVision har klart å fornye seg og fortsatt er en viktig internasjonal møteplass, legger Helland til.

- Hva kan deltakerne forvente seg?

- Med temaet «Meeting tomorrow today» fokuserer AquaVision 2016 på to hovedtemaer: «The blue revolution» og «Beyond tomorrow». Konferansen tar altså for seg både utfordringene og mulighetene for havbruksnæringen i dag, og i fremtiden.

Alt på ett sted

Helland mener det unike med konferansen er antallet og bredden av verdens toppledere på ett sted.

- Her er ledere for selskaper innen nær sagt alle oppdrettsarter, klekkeri og matfiskproduksjon, fôrselskaper og råvareleverandører, teknologileverandører, finansnæring, legemiddelindustri og logistikkselskaper i tillegg til interesseorganisasjoner, forvaltning og politikere.

Skretting har også samlet foredragsholdere som inkluderer en rekke eksperter og toppledere, akademikere, professorer og fiskeoppdrettere.

Blant disse er Professor Louise O. Fresco fra Wageningen Universitetet i Nederland, som vil diskutere akvakulturnæringens rolle i verdens matforsyning, og Ragnar Tveterås fra Universitetet i Stavanger som ser nærmere på kostnadsutviklingen i bransjen, hva vi kan lære av historien og hvordan vi kan forvente utviklingen framover. Andrew Mallison fra IFFO vil gi bedre innsikt i utviklingen innen fiskemel og fiskeolje i årene framover.