Ruth Grung (Ap) mener det er for tidlig å trekke konklusjoner om lakseskatten. Foto: Ap Hordaland

Ap: - For tidlig å konkludere om lakseskatten

Både Solberg og Arbeiderpartiet er enige om at en bør vente med å gjøre konklusjoner om lakseskatten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kyst.no omtalte i begynnelse av uken at innad i flere av regjeringspartiene, blant annet Høyre, Venstre og FRP var det mostand mot en potensiell grunnrenteskatt på laksenæringen. 

Ruth Grung, som sitter i Stortingets næringskomite for Arbeiderpartiet forteller til Kyst.no at hun synes dette er spesielt at flere av regjeringspartiene synes å gå i mot skatten før NOU-utvalget som skal vurdere en mulig beskatning av fiskeri- og havbrukssektoren har lagt frem sine resultat.  

- For en ung næring som dette er det klokt å se på helheten. Ikke minst om det viser seg at en fortsatt skal eksportere 82 % ubearbeidet fisk og bruke fjordene våre. Om dette fortsatt skal være premissene så kan en ressursrente være akseptabelt.

Les også: Lakseskatt kan føre til en vridning i næringen

Statisminister Erna Solberg er enig med Ruth Grung (Ap) om at det er for tidlig å trekke beslutninger om lakseskatten. Foto: Andrea Bærland

Videre poengterer Grung at det var regjeringspartiene som ønsket å innføre en ressursrente og at Arbeiderpartiet ønsker å vente til høsten og høre næringen sitt syn før de konkluderer. 

Solberg er ening

Også Statsminister Erna Solberg ønsker å vente med å trekke konklusjoner om en eventuell særskatt for næringen til NOU-utvalget kommer med sin utredning.  

- Jeg tenker at når en er blitt enig om at en skal lage en utredning er det greit å vente til at utredingen kommer, slik at en har et godt beslutningsgrunnlag, sier hun til Kyst.no under åpningen av The Salmon tidligere denne uken.  

Videre presiserer Solberg at politikerne har ønsket at dette skulle utredes på en god måte. 

- Da er det jo greit å ha utredningen før vi trekker beslutninger, slår hun fast.