Norway Royal Salmon sitt utviklingskonsept Arctic Offshore Farming ble satt ut på lokalitet Fellesholmen i september 2021. Foto: NRS
Norway Royal Salmon sitt utviklingskonsept Arctic Offshore Farming ble satt ut på lokalitet Fellesholmen i september 2021. Foto: NRS

Arctic Offshore Farming på plass på lokalitet

Norway Royal Salmon`s (NRS) offshore merd utenfor Tromsø er nå på plass på lokalitet. Driften de første ukene har gått som ventet, ifølge konsernsjefen. 

Oppdrettsselskapet Norway Royal Salmon (NRS) og Aker ble tildelt åtte utviklingstillatelser for konseptet «Arctic Offshore Farming», som er et halvt nedsenkbart offshore oppdrettsanlegg i stål.

I slutten av september plasserte oppdrettsselskapet sin første offshore merd ut på lokaliten Fellesholmen, som er en gruppe holmer vest for Vengsøy, og en av de ytterste og mest eksponerte lokalitetene utenfor Tromsø.

Havmerden er utviklet i forbindelse med at Nærings- og Fiskeridepartementet lyste ut utviklingstillatelser i 2015, og merden er konstruert av riggeksperter fra Aker Solutions. I konkurranse med 25 verft over hele verden ble Fosen Yards valgt som produsent av Arctic Offshore Farming, og ABB valgt for alle leveranser innen elektro, telecom og automasjon og Akva Group ble valgt som leverandør av flåte.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk