Administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, la først frem deler av veikartet for havbruksnæringen i Norge på Hardangerfjordseminaret. Foto: Magnus Petersen.

- Norsk Industri jobber for å stoppe arealavgiften

Leder for bransjeorganisasjonen Norsk Industri, forteller de er sterkt imot en arealavgift og vil stoppe den. - Staten trenger ikke disse pengene, sier Stein Lier-Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I går ble det klart at en arealavgift er ønsket av et flertall på Stortinget, og at den skal innføres senest i første juli 2018. I forslaget ønskes det en avgift på 25 øre per kilo produserte laks, ørret og regnbueørret, som går til kommunene. Det vil ikke Norsk Industri ha noe av.

- Vi er sterkt imot den foreslåtte arealavgiften og jobber for å stoppe den, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen til kyst.no.

Han legger til at avgiften ikke vil påvirke Norsk Industris veikart for oppdrettsnæringen, som de nylig lanserte.

- Veikartet endres ikke av avgiften. Det er klart at vi i tiden fremover kommer til å diskutere implementeringen av veikartet med storting, regjering og berørte virksomheter, sier han.

- Når det gjelder spørsmålet om kompensasjon til de kommunene som er vertskap for oppdrettsnæringen, er vårt forslag at konsesjonsavgiften som skal betales for nye konsesjoner, tilfaller kommunene, og ikke staten. Staten trenger ikke disse pengene, sier Stein Lier-Hansen.