Illustrasjonsbilde av storm ved oppdrettsanlegg. Foto: Akva group.

Det er meldt stiv til sterk kuling flere steder på nyttårsaften

Metrologisk institutt i Bergen opplyser at vinden vil avta store deler i Norge mot helgen, men det vil fortsatt være stiv til sterk kuling flere steder ved norskekysten på nyttårsaften.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vakthavende meteorolog Arnstein Tjøstheim, ved Metrologisk institutt i Bergen, sier til kyst.no at vinden vil fortsette i store deler av Norge, men vil avta noe utover helgen.

- De verste værforholdene så vi i går, men vinden vil fortsette utover dagen de fleste plasser. Det er meldt stiv til sterk kuling flere steder ved norskekysten på nyttårsaften. Det er blant annet meldt full storm i Rogaland og hakket mindre i Sogn og Fjordane, sier han.

Ny økning i Hordaland

IMG_5196

Han legger til at i Trøndelag er det ventet stiv kuling, og i Hordaland er det torsdag formiddag ventet en ny økning til sørøstlig liten storm, med lokalt vindkast på 25-30 m/s i lavlandet.

Tjøstheim opplyser at lavtrykket vil gå ut i norskehavet mot helgen, og vinden vil roe seg i store deler av norske kysten.

- Vi går mot roligere vindforhold de neste dagene, sier vakthavende meteorolog Arnstein Tjøstheim, ved Metrologisk institutt i Bergen til kyst.no.