F.v: Ole Gunnar Lyngstad, Gjertrud Bolstad Moeng, Amalie Tusvik (i midten), John Anders Gulbrandsøy og Synnøve Gausnes Svabø. Foto: Artec Aqua.

Fem nye i Artec Aqua

Ålesundselskapet har nylig styrket selskapet med ytterligere fem ansatte. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet har hovedkontor i Ålesund, og et avdelingskontor på Sømna i Nordland. Nylig ansatte de ytterligere fem, som gjør at de totalt er 33 ansatte i selskapet. 

Markedsansvarlig Andres Thyri i Artec Aqua sier til Kyst.no at de er inne i en svært positiv utvikling med spennende prosjekter både nasjonalt og internasjonalt. 

De har derfor ansatt Gjertrud Bolstad Moeng, Ole Gunnar Lyngstad, Amalie Tusvik, John Anders Gulbrandsøy, og Synnøve Gausnes Svabø som skal bli med på reisen videre. 

Amalie Tusvik startet i sin nye jobb den 3. september 2018. Foto: Artec Aqua.

Akvakultur-satsing

Amalie Tusvik (27) er ansatt som prosjektmedarbeider akvakultur og startet 3. september 2018.

Hun har tidligere jobbet som vitenskapelig assistent ved NTNU i Ålesund. 27-åringen har en Bachelor i Økonomi og administrasjon, og en master i Internasjonal business og markedsføring.

Tusvik sier til Kyst.no at hun ser frem til tverrfaglig arbeid og varierte utfordringer i en spennende bedrift og næring i vekst.

Ole Gunnar Lyngstad startet i sin nye stilling den 1.oktober. Foto: Artec Aqua.

Ny prosjektleder

Ole Gunnar Lyngstad (39) er ansatt som prosjektleder i Artec Aqua og startet i sin nye stilling som den 1.oktober.

Han er utdannet VVS-Ingeniør og har tidligere jobbet som prosjektleder i Bravida Norge AS. Der var han i 16 år.

- Jeg ser frem til å jobbe i en vekstbedrift med engasjerte og kompetente medarbeidere, opplyser han.

- Firma i sterk vekst

Gjertrud Bolstad Moeng startet i den nye jobben 1.oktober. Foto: Artec Aqua.

Gjertrud Bolstad Moeng (41) er ansatt som sivilingeniør prosessteknikk, og startet også den 1. oktober og er utdannet Sivilingeniør (Master of Engineering) innen Luftfartsteknologi fra UMIST (University of Manchester Institute of Science and Technology).

41-åringen startet ingeniørkarrieren som trainee hos Rolls-Royce flymotor i Derby, England.

- De to neste årene var jeg aerodynamikker hos Kongsberg Defence & Aerospace på Kongsberg, før turen gikk videre til Oslo og Aker Solutions (Aker Prosess Systems) hvor jeg gjennom 8år hadde flere stillinger, og også styreverv. Flyttet så hjem til Ålesund og har de siste 5 årene arbeidet hos Rolls-Royce Marine som Senior Prosjektingeniør innen LNG Fuel Systems, forteller hun.

Moeng sier hun ser frem til å jobbe i et lite firma i sterk vekst, i en bransje som også er i vekst og stor forandring.

John Anders Guldbrandsøy startet i den nye jobben 1.oktober. Foto: Artec Aqua.

- Å få jobbe med prosjekter fra innsalg og konsept og helt til overlevering og igangsetting er også veldig spennende, legger hun til.

Ny ingeniør i staben

John Anders Guldbrandsøy (38) er ansatt som ingeniør automasjon, og startet den 1.oktober. Han har et fagbrev i automasjon og en Bachelor Automasjons Ingeniør.

Guldbrandsøy har jobbet som automatiker i Aibel, Systemingeniør/Leadingeniør ABB, olje og gass avd. Bergen, samt som avdelings ingeniør ved Helse Midt avdeling Ålesund sykehus.

- Foruten om å få være delaktig i en næring som er framtidsrettet, så er det muligheten til å designe og finne løsninger i et ungt og positivt miljø som jeg ser frem til, sier han om den nye arbeidshverdagen.

Synnøve Gausnes Svabø startet i den nye jobben 3.september. Foto: Artec Aqua.

- Fremover-lent teknologibedrift

Synnøve Gausnes Svabø (49) er ansatt som anleggsleder og startet i den nye jobben 3.september. Hun har en Bachelor i Aquatisk biologi og har tidligere jobbet i Orkla AS, divisjon Denomega Pure Health, som prosessingeniør og produksjonssjef.

Svabø sier hun ser frem til å jobbe i en fremtidsrettet næring, og i en fremover-lent teknologibedrift.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.