Bilde fra kontraktsigneringen. Foto: Artec Aqua.

Inngår avtale om landbasert oppdrett

Artec Aqua inngår avtale med K Smart Farming i Sør-Korea.

Publisert Sist oppdatert

Ålesund-selskapet Artec Aqua AS, har inngått avtale med K Smart Farming Co., Ltd. (KSF) om å gjennomføre et skisseprosjekt for et landbasert oppdrettsanlegg med 20 000 tonns produksjonskapasitet i Sør-Korea. Avtalen med KSF inkluderer også en intensjon om at Artec Aqua skal prosjektere, levere, installere og igangkjøre prosessrelaterte systemer og utstyr til den fremtidige utbyggingen av prosjektet. Det skriver Artec Aqua i en pressemelding.

KSF er et selskap som er felleseid av norske Salmon Evolution ASA og den koreanske sjømatgiganten Dongwon Industries Co., Ltd. Artec Aqua er et heleid datterselskap av Oslo Børs-noterte Endúr ASA.

Hybrid gjennomstrømningsteknologi

KSF planlegger å bygge et landbasert oppdrettsanlegg i Sør-Korea med en årlig produksjonskapasitet på 20 000 tonn atlantisk laks. Prosjektet planlegger å bruke hybrid gjennomstrømningsteknologi tilsvarende anlegget som Arteq Aqua leverer til Salmon Evolutions landbaserte oppdrettsanlegg på Indre Harøy i Møre og Romsdal.

- Gjennom samarbeidet vårt på Indre Harøya har Salmon Evolution fått førstehånds kjennskap til spisskompetansen vår innen prosjektering og levering av landbaserte oppdrettsanlegg. Som resultat har de introdusert oss til K Smart Farming, sier Ingegjerd Eidsvik, administrerende direktør i Artec Aqua.

Rekrutteringsplaner

Så langt i år har Artec Aqua ansatt 10 nye medarbeidere, og selskapet har i dag totalt 45 ansatte. Avtalen med KSF og generelt høy etterspørsel etter selskapets tjenester, gjør at Eidsvik forventer å ansette omtrent like mange nye i andre halvår.

- Vi har fire stillinger i prosess for øyeblikket. Flere vil komme utover høsten. Vi har behov for prosjektledere, prosessingeniører og prosjekteringsressurser, sier Ingegjerd Eidsvik.

Artec Aqua AS er en totalleverandør av prosessanlegg og løsninger til landbasert oppdrett, både for smolt, stamfisk og matfisk.  Artec Aqua leverer alle typer vannsystemløsninger for landbasert oppdrett, inkludert gjennomstrømnings-, hybrid- og resirkuleringsanlegg (RAS).